Így lesz újra hófehér a fuga: néhány perc alatt, sikálás nélkül hat a házi szer!
Vesd be az ecetet a fugatisztítás során!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A fugát nem könnyű megtisztítani, hiszen kis résekről van szó, melyek idővel elszíneződhetnek, sőt, a penész is felütheti a fejét.

Az ecettel azonban hatékonyan megtisztíthatod ezeket a felületeket is, olvass tovább, és tudd meg, miként!

Fugatisztítás házi szerekkel

A fuga megtisztítására az ecet mellett használhatsz citromsavat, valamint szódabikarbónát is: ha vizet adsz hozzájuk, akkor pasztát kapsz belőlük, melyet egy durvább sörtéjű fogkefe segítségével fel tudsz vinni a résekre. Ha kész vagy, öblítsd le a kezelt felületeket vízzel.

Egy nagyszerű házi praktika ecettel

Az ecet kiváló ellenszere a vízkőnek és a penésznek, valamint fertőtlenítő hatású is, így tökéletes segítőtársad lehet a fugatisztítás során.

Mielőtt végrehajtanád a műveletet, érdemes gőzt képezni a fürdőszobában, hogy a szennyeződések fellazuljanak: nekiláthatsz a takarításnak például közvetlenül fürdés után, de becsukott ajtó mellett engedhetsz némi forró vizet is.

Az ecetből a következőképp készíts hatékony tisztító folyadékot: egy liter vizet forralj fel, a forró vízbe önts egy deciliter 20%-os ecetet, majd, amikor már nem olyan meleg, márts bele szintén egy erősebb sörtéjű fogkefét, és dörzsöld át vele a fugákat. Abban az esetben, ha színes a fugád, nem ajánlott ecetet használnod, mert előbbi színét vesztheti.

Ezt is szeretjük