4 ravasz fortély, amivel megtarthatod a párod

Úgy érzed, ő az igazi, ezért mindent megtennél annak érdekében, hogy örökre megtartsd? Íme, négy praktika a feng shuitól, amivel sikerülhet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek
A jó kapcsolat záloga, hogy a saját és kedvesed csijét úgy hangoljátok össze, hogy attól mindketten jobban érezzétek magatokat. Ez azon alapul, hogy az együtt töltött idő alatt a kettőtök energiája kapcsolatba lép egymással, és mindketten a másik részévé váltok. A legaktívabban a szeretkezés közben tapasztalhatod meg ezt a jelenséget, de ugyanez alvás közben is megtörténik, és ennek hatására a kedvesed érzelmi energiája veled marad a nap további részében.

A feng shuinak az a célja, hogy ebből az energiacseréből a lehető legjobbat hozza ki, és a szerelmet fenntartsa addig, amíg csak lehetséges. Ha úgy érzed, van mit javítani a kapcsolatotokon, vagy csak szeretnéd még jobban megerősíteni, használd a következő trükköket.

Erősítsd az irányokat!

Minden irány, valamint az otthonod középpontja meghatározott befolyással bír a kapcsolatodra, ezért a lakótér különböző részein történő változtatásokkal tovább árnyalhatod a párkapcsolatod.

Ha az otthonod keleti részét erősíted, azzal lelkesedést és aktivitást vihetsz a kapcsolatba. Erre akkor érdemes összpontosítani, ha a kapcsolatod megrekedt, stagnál, vagy felütötte fejét az unalom. A délkeleti rész a jobb kommunikációt segíti elő. Az irány erősítésének hatására könnyebb lesz leülni és megvitatni a problémákat. Délen több szenvedélyt és érzelmet vihetsz egy kapcsolatba, a délnyugati rész pedig több gondoskodó, gyengéd érzést hív elő. Ideális a stabil kapcsolat megteremtéséhez, különös tekintettel az egymás közötti kommunikáció minőségére és az összetartozásra.

Északnyugat az elköteleződés és a tervezés iránya - ezen kell a legtöbbet dolgoznod akkor, ha erősebb, hosszú távra szóló alapot szeretnél a kapcsolatodnak. Az északi irány a ragaszkodást és a szexuális vitalitást erősíti, az északkelet energiája pedig javítja azt a képességed, hogy egyenes, lényegre törő és döntésképes legyél. Otthonod középső része a kölcsönös vonzalmat és a kettőtök közötti köteléket erősíti.

Ahhoz, hogy pontosan ismerd, az egyes irányok mely részére esnek az otthonodnak, nyomtasd ki a nyolc irány meghatározására alkalmas térképet, másold rá egy átlátszó fóliára, majd azt helyezd a lakásod alaprajzára úgy, hogy az alaprajz és a fólia közepe egy pontba essen. A nyolc irány alkalmazásához iránytűvel kell bemérned az otthonodat, hogy megfelelően helyezhesd a fóliát az alaprajzra. A térképet itt találod.

Vigyél szenvedélyt a kapcsolatotokba!

Ha úgy érzed, hiányzik valami a kapcsolatotokból, a legkönnyebb, a legolcsóbb és vélhetően a leghatékonyabb megoldás úgy elfordítani az ágyadat, hogy a fejtetőd a kívánt irányba mutasson - a nyugati irány a romantikát, a déli a szenvedélyt, míg az északi a nemi vonzalmat fokozza.
Alvás közben mindketten többet vesztek majd fel az adott energiából.

Ha nem lehetséges úgy fordítani az ágyat, hogy a kívánt irányba nézzen, kompromisszumos megoldást kell keresni, azaz olyan irányt választani, amely a legközelebb áll az elképzeléseidhez. A feng shui elvei szerint például elfogadható, hogy az ágy átlósan helyezkedjen el a szobában, méghozzá úgy, hogy a fejed egy sarok felé néz, amennyiben ez az az irány, amelyik ideális. Az üres helyet a sarokban töltsd ki egy háromszögletű komóddal, a tetejére pedig tegyél növényeket, virágokat.

Éleszd fel a szexuális vágyat!

Az intenzív szerelem és a pompás szex elsősorban abból az érzésből adódik, hogy ketten egyek vagytok, ehhez járulnak hozzá továbbá az érintés, a látvány és a hangok kiváltotta érzékletek. Ezeket a lágyabb, gyengédebb energiával keveredő, szabadon áramló érzéseket az aktív csi kelti.
Megteremtéséhez olyan környezet szükséges, ahol elegendő hely van, és teljes mértékben kifejezésre juttathatod a szexualitásod. Egy nagy ágy nagy párnákkal vagy kényelmes fotellel sosem árt.
A világítás kérdése is lényeges. Ha kedvelitek a lágyabb fényforrásokat, a gyertya ideális megoldás, mert tüzesebb, szenvedélyesebb csit teremt a szobában.

Orchideával, selyemmel, vörössel
Az orchidea remek afrodiziákum, ezért két orchidea elhelyezése az ágy közelében segíthet meghozni a hangulatot. A víz, a tűz és a nyugati fém csit is hasznos növelni a szobában, mivel ezek segítik a szexualitás elmélyülését, valamint fokozzák a szenvedélyességet és a játékosságot.
A víz csit krémszín és fényes fekete felületek alkalmazásával hozhatod be a szobába, a selyemágynemű a tűz csit növeli, az élénk bíbor és piros színű gyertyák pedig a szenvedélyt erősítik.

Erősítsd meg a kettőtök közötti köteléket!

A már meglévő párkapcsolatot leginkább a délnyugati energia segítségével erősítheted, melynek hatására gondoskodóbbá válsz. Ha fokozod a saját energiameződ energiáit, mindketten több energiát fektettek majd a kapcsolatba, és a problémák megoldására is nyitottabbak lesztek.

Leginkább azzal teremthetsz több csit, ha alvás közben délnyugati irányba néz a fejtetőd. Az irány erősítéséhez tarts sárga vágott virágot vagy sárga szobanövényt agyagedényben az otthonod ezen részében, és a bútorok, kiegészítők terén is használj többet a sárgából, a barnából, a krémszínből és a matt feketéből. A délnyugati csit a tűzzel is erősítheted, méghozzá úgy, hogy egy gyertyapárt helyezel el az otthonod ezen részén.

Cikkünk a Feng Shui Biblia című könyv alapján készült.

Ez az átfogó útmutató a feng shui alapelveitől az alaprajzokon át a való életbeli problémák megoldásáig mindennel megismerteti az olvasót, amit erről az ősi művészetről tudni lehet. Tanácsot ad költözéshez, a feng shui személyre szabott használatához, a bútorok kiválasztásához, és az átalakítás idejéhez is. A könyv megmutatja, hogyan alkalmazhatod a feng shuit az életed minden mozzanatára, hogy teljes mértékben kibontakoztathasd a képességeidet, átvedd az irányítást a sorsod felett, és boldogabb légkört alakíts ki az otthonodban.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 3699 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük