Ha pecsétes lett a terítő, ezeket vesd be - Minden foltot eltüntetnek, és az anyagot is kímélik

A bor-, kávé-, zsír- és viaszfoltokat is könnyedén eltüntetheted a következő trükkökkel.

Foltok eltüntetése terítőről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvéti asztal dísze gyakran a megterített asztal, ilyenkor különösen fontos, hogy az asztalterítő tiszta és foltmentes legyen. Ha mégis pecséteket fedeznél fel rajta, csak vesd be a következő néhány tippet. 

Ha pecsétes lett a terítő, ezeket vesd be

Sokan bolti folteltávolítót használnak, de létezik számos más házi praktika is, ami jól jöhet, ha már zárva vannak a boltok, vagy csak egyszerűen kerülöd az erősebb vegyszerek használatát. Foltkezelés előtt érdemes megnézned a terítőn található címkét, és mindig egy kis területen próbáld ki először, hogy biztosan ne roncsolja az anyagot. 

bor folt
Fotó: Liudmila Chernetska / Getty Images Hungary

Az ünnepi asztalon bizony a bor is könnyen felborulhat, a vörös foltokat először egy vizes ronggyal szívd fel. Majd tegyél a foltra borotvakrémet, és hagyd rajta legalább 30 percig. Utána mosd ki egy fél csésze szódabikarbónát hozzáadva, végül teregesd ki. A kávéfoltra először önts egy kis folyékony mosogatószert, és szórj rá egy kis szódabikarbónát. Győződj meg róla, hogy az egész foltot befedted a keverékkel, és gyengéden dörzsöld bele. 30 perc után mosd ki szódabikarbónás vízben, és hagyd megszáradni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zsír- és faggyúfoltok elleni trükkök

A zsíros, olajos foltok ellen a víz sajnos nem segít, de a sütőpor és kukoricakeményítő kiváló ellene. Szórd bármelyiket a foltra, és hagyd rajta 30-60 percig, majd ha beszívta, töröld le a maradékot. Készíts egy mixet folyékony zsíroldó mosogatószer és forró víz keverékéből, és áztasd bele a terítőt. Öblítsd át, és tedd ki száradni. 

A megolvadt gyertya sajnos szintén pacát hagy az anyagon, eltüntetésének a legegyszerűbb módja, ha egy életlen késsel lekaparod. Mindig hagyd, hogy a viasz megszáradjon, akár a mélyhűtőbe is beteheted, hogy felgyorsítsd a folyamatot, majd kapard le. A színes gyertyák után néha is maradhat nyom, amit az olajos foltok elleni módszerrel tudsz eltüntetni. 

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: a makacs foltok és szagok is eltűnnek

A jól bevált házi tisztítókkal a szőnyeget is könnyen megtisztíthatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük