Téged is csábít a CSOK? Ellenőrizd most a kalkulátorunkkal, hogy jogosult vagy-e rá!

Ha nagycsaládot szeretnél, most minden adott, hogy belevágj. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakáspiac körülbelül egy éve magához tért, olyannyira, hogy már a válság előtti árakon kelnek el az ingatlanok. A szakértők azonban az új építésű lakások további drágulását jósolják, részben a CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtő Kedvezmény miatt. Ezért gyorsan, de megfontoltan érdemes lépni, ha te is új otthonba költöznél, vagy a jelenlegit bővítenéd.

A vissza nem térítendő állami támogatás mértéke eltérő annak függvényében, hogy kik alkotják a jelenlegi háztartásodat, és hogy milyen terveitek vannak a jövőre nézve.

Amennyiben már van három gyereked, vagy pároddal tervezitek, hogy nagycsaládot szeretnétek, akkor most nagyon jó eséllyel pályázhattok a 10 milliós állami támogatásra, és az e mellé felvehető további 10 milliós kamattámogatott hitelre.

Ellenőrizd jogosultságodat most!

A rendszer elsőre bonyolultnak tűnhet, több feltételnek kell megfelelned, hogy a maximális összeget felvehesd. Így mielőtt elkezded keresgélni álmaid családi házát, mindenképpen javasoljuk, hogy használd az FHB online kalkulátorát, ahol egyszerűen, néhány kérdésen végighaladva azonnal választ kaphatsz a nagy kérdésre: jár-e neked az új szocpol?

A kalkulátor az összes lehetőséggel számol, attól függően, hogy mekkora a család, vagy mekkora lesz a bővülés, ahogy arra is, hogy használt vagy új építésű lakást vásárolnátok, vagy inkább építkezésbe, bővítésbe kezdenétek.

10+10 millió a jelenlegi alaptőkéd mellé

Az állami támogatás mellett igényelhetik még az FHB 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitelt is a már háromgyermekesek, vagy három gyerek vállalását tervezők, amennyiben új építésű lakást vásárolnának, vagy építkezésbe kívánnak kezdeni. A kevesebb gyerekkel vagy használt lakásra elérhető támogatott lehetőségek szintén elérhetőek a bankban, és persze ezekkel is számol az FHB internetes kalkulátora.

Az FHB 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel előnyei

  • Állami kamattámogatás a futamidő első 25 évében.
  • Forintalapú hitel árfolyamkockázat nélkül.
  • Az értékbecslési díját - egy ingatlan esetében - a folyósítást követően a Bank visszatéríti.
  • THM 3,55%-3,64%.
  • Folyósításijutalék-akció: a Bank nem számolja fel a folyósítási jutalék 100%-át.
  • Közjegyzőiköltség-akció: a Bank visszatéríti a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 40 000 forintig.

Részletes információkat és a feltételek pontos leírását az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitelt bemutató oldalán találod meg!

A hirdetésben szereplő Családi Otthonteremtési Kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő hitel a Magyarország Kormánya által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény támogatáshoz kapcsolódik. Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek. A bank a bírálat jogát fenntartja.
Ezt is szeretjük