Amilyen az otthonod, olyan az életed

Betegeskedsz? Rossz a közérzeted? Gondoltál már arra, hogy mindezt otthonról hozod? A feng shui segít a megoldásban!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai filozófiára épülő feng shui szerint ugyanis az egészség, a sikeres és boldog élet, valamint a harmónia titka az egyetemes életerőnek tartott chi megfelelő áramoltatásában rejlik.

Ha nem vagy elégedett az életeddel, ha gyakran vagy beteg, esetleg azt érzed, hogy nem mennek úgy a dolgaid, ahogy szeretnéd, itt az ideje, hogy megfogadd a feng shui tanácsait és változtass!

Rajtad múlik!

Mindenekelőtt hangsúlyoznunk kell, hogy helytelen az a felfogás, miszerint a feng shui csodákra képes. Ha nem vagy sikeres a munkádban, néhány oklevél a lakásod karrier-területén még nem fogja helyetted megoldani a problémát, ha te nem teszel érte semmit. A feng shui csupán azt mutatja meg, hogyan töltheted meg pozitív energiával azokat a területeket, amelyek erősítésével az életedet is jobb irányba terelheted.

Terek és tárgyak

A feng shui szerint bizonyos tárgyak kitűnően alkalmasak arra, hogy becsalogassák a chi-t az otthonodba, és a számára megfelelő áramlást biztosítsák. Azt azonban tudnod kell, hogy melyikkel hogyan bánj, egy rosszul elhelyezett tükörrel vagy lámpával ugyanis akár ellenkező hatást is elérhetsz!

A tükör

A tükör az egyik legalkamasabb eszköz arra, hogy pozitív energiával töltsd meg az otthonod, és távol tartsd a sát, a negatív energiát. Ehhez azonban tudnod kell, hogy milyen tükröt használj, és azt hová helyezd!

A hatalmas tükör nem a legjobb választás, főként a lakás forgalmasabb részén, hiszen könnyen megijeszthet a tükörképed váratlan látványa. A túl kicsi tükör sem ideális, mivel nem látod magad jól benne, ami nyugtalanságot, idegességet eredményez, és önértékelési problémákhoz vezet. A magasra függesztett tükör kisebbségi érzést okoz, a bejárati ajtóval szemben elhelyezett pedig azonnal visszaveri a chi-t, amint az belép a lakásba.
A ma olyannyira divatos tükörcsempéket és az osztott tükröket is érdemesebb kerülnöd, mivel szétdarabolják a teret, és bizonytalan érzéssel töltenek meg.

A fények

A feng shui szerint nagyon fontos, hogy az otthonod világos legyen, a chi ugyanis kifejezetten kedveli ezeket a tereket. A legideálisabb a természetes fény, ezért előnyt jelent, ha az otthonod észak-déli tájolású. Ha nem vagy ebben a szerencsés helyzetben, a mesterséges megvilágításra kell nagyobb hangsúlyt helyezned.
Ügyelj arra, hogy minden helyiség megfelelően meg legyen világítva, a sötét helyiségekben vagy sarkokban ugyanis könnyen felgyülemlik a negatív energia. Természetesen nem vakító fényáradatnak kell betöltenie a helyiséget, a hangsúly sokkal inkább azon van, hogy a szoba minden része megfelelő mennyiségű fényben részesüljön. Sőt, a túl sok és túl erős megvilágítás ártalmas is lehet: a fény ugyanis a tűz jelképe, ha sok van belőle, akkor "eléget". Ilyen esetben érdemes egy kisebb akváriummal vagy csobogóval, fém- és üvegfelületekkel tompítani a hatást.

Femina-tipp: Jó, ha néhány gyertyát is tartasz otthon, a feng shui szerint ugyanis a gyertya lángja összegyűjti a negatív energiát, és elégeti azt. A kínai filozófia továbbá úgy tartja, hogy ha a gyertya füstölve alszik el, akkor sikerült megszabadulnod a lelkedet terhelő dolgoktól.

A növények

A feng shui szerint az élő, cserepes növények magukba szívják a negatív energiát, a chi-t pedig a tükrökhöz hasonlóan szerteszórják a környezetükben. A szobanövények élettel töltik meg a helyiséget, és erősítik a szerencse, a siker, valamint az egészség területét - de természetesen csak akkor, ha maguk is egészségesek. Fordíts gondot a szobanövényeid ápolására, többek között azért is, mert a velük való viszonyod kihathat az életedre is!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az elhanyagolt, elszáradt, haldokló növények betegséget, a kapcsolatok megromlását és a harmónia megszűnését eredményezhetik, ezért száraz virágot sem ajánlatos otthon tartanod. Ezek szintén az elmúlást szimbolizálják, ráadásul folyton valamilyen, már megtörtént eseményre emlékeztetnek, ami által nem engednek elszakadni a múlttól. Helyettük inkább vegyél hetente egy csokor frissen vágott virágot, ezek ugyanis vonzzák a chi-t, és pillanatok alatt képesek - bár rövidebb időre, mint cserepes társaik - felfrissíteni az otthonodat.

Ezt is szeretjük