Hatékony fogyás feng shuival
Gondoltad volna, hogy a feng shui segítségével fogyhatsz is? Ráadásul nem is keveset! Eláruljuk, hogyan! Fogadd meg tanácsainkat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudjuk, hogy a feng shui segítségével elősegíthető a sikeres helytállás a munkahelyen. Sőt azt is, hogy a szerelmi élet is rendbehozható a segítségével. De azt tudtad, hogy a feng shui tanácsainak a fogyókúrád során is hasznát veheted?

Pedig így van, ráadásul se új bútorra, se teljes átalakításra nincs szükség, csupán néhány apró változtatásra. Rendezkedj velünk, és fogyj!

Ami nincs szem előtt...

Nem tudod megállni, hogy ne turkálj esténként a hűtőben, és ne tömd tele magad mindenféle nyalánksággal? Akkor tüntesd el a konyhád! Na persze nem arról van szó, hogy száműznöd kell az otthonodból ahhoz, hogy fogyj, csupán ne legyen szem előtt! A feng shui szerint ugyanis a fókuszpontban lévő konyha az ember életében is lassan fókuszpontba kerül, úgy pedig igencsak nehéz megállni a késő esti csemegézést. Ezért ügyelj arra, hogy semmiképpen ne legyen szemben a bejárati ajtóval, vagy úgy alakítsd ki a környékét, hogy ne arra essen az első pillantás! Ha nem tudod ajtóval lezárni, akkor használj paravánt, esetleg zsinórfüggönyt!

A fekete nem hizlal

Ha valóban fogyni akarsz, akkor ügyelj arra is, hogy milyen színekkel veszed körül magad! A színek élettani hatása ugyanis bizonyított, de olyannyira, hogy színterápia formájában a gyógyászatban is használják. És hogy melyik szín milyen hatással van az emberre? A piros például köztudottan étvágyat generál, míg a fekete csökkenti azt.
Érdemes tehát a piros szín mennyiségét csökkentened, esetleg teljesen száműznöd az otthonodból - vagy legalábbis a konyhából. Az étkezőasztalra tegyél fekete - vagy nagyon sötét kék - abroszt, vagy a tányéralátéteket cseréld feketére, és a hűtő környékén is e két színt használd! Így könnyen le tudsz majd mondani a repetáról.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik színt milyen helyzetekben használhatod, és hogy miben lehetnek a segítségedre, akkor kattints ide! »

Tisztulj a konyhával!

A feng shui szerint a pincéhez hasonlóan a konyha sötét, eldugott részei is a tudatalattival állnak kapcsolatban. Ne csodálkozz hát, hogy egyfolytában nasikra és rágcsálnivalókra gondolsz, ha tele van velük a konyhád és a kamra! Csak akkor lehet eredményes a fogyókúrád, ha azért minden porcikáddal küzdesz! Ezért irány a konyha: nézz be minden lehetséges helyre, és minden rejtett édességet, rossz időkre félretett kekszet, mogyit és egyéb rágcsálnivalót távolíts el! Ezzel ugyanis nemcsak a konyhádat tisztítod meg, hanem egyben az elmédet is felszabadítod az állandó csábítás alól!

Mozgasd az energiákat!

A feng shui szerint a tükrök mozgásban tartják a pozitív energiát, a chit. Ezért minden helyiségben, ami a konyhával kapcsolatos, legyen egy tükör, a chi megfelelő áramlása ugyanis nemcsak kiegyensúlyozottá tesz, de a szervezeted működését is rendbehozza. Ha pedig a hűtő közelébe is teszel egyet, akkor még látod is majd magad, amint éppen nassolni készülsz. A lelkiismeret pedig nagy úr, igaz?
A tükrökkel azonban vigyázz, ne ess át a ló túloldalára, és ne pakolj tele mindent velük, az ugyanis kiűzi a chit! A siker kulcsa a mértékletességben rejlik, amire egyébként is szükség van a fogyókúra alatt.

Koncentrálj!

A gondolat teremtő ereje - hallani gyakran, amiben igenis van igazság, olyannyira, hogy többnyire a feng shui alapját képező taoista filozófia is elfogadja ezt. Hiszen gondolj csak bele: azzal, hogy az otthonod bizonyos területeit a feng shui tanácsai szerint kezded el rendezgetni, tulajdonképpen az azzal kapcsolatos életterületre kezdesz egyre inkább fókuszálni. A sikeres fogyókúra érdekében miért ne tennéd ugyanezt az ételekkel is? Amikor leülsz vacsorázni, akkor ne ess neki azonnal az ételnek, hanem hagyj időt magadnak, és kezdj el az evésre összpontosítani! Koncentrálj arra, hogy mindaz, amit most megenni készülsz, szépen végighalad a szervezeteden, de nem fog elraktározódni!

Próbáld meg érezni, ahogy működni kezdenek a gyomrod és a beleid, és azt, ahogy ezek szépen feldolgozzák az elfogyasztott ételt. Lehet, hogy mindez hipnotikusnak és furcsának hangzik, de mit veszíthetsz, ha kipróbálod? Legfeljebb néhány kilót. De hát ez is a cél!

Ezt is szeretjük