Így hat a levendulalila az otthonodban - Dobd fel a lakást a feng shui színekkel!
Az is számít, hogy hideg vagy meleg árnyalatokat használsz a falak között.

levendula hálószoba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak a tárgyaknak és formáknak, anyagoknak és mintáknak van jelentőségük a lakberendezésben. A színekkel hasonlóképpen tudod befolyásolni a helyiségek atmoszféráját és a benne lévő emberek hangulatát.

Az embereket körülvevő színek is bocsátanak ki energiát magukból, és létrehoznak újakat is. Ezekkel  kiegyenlítik a tiedet, és egyensúlyba hozzák a te személyiségeddel, harmóniát alkotva az életteredben.

A színelmélet a lakásodban is érvényesül

A több ezer éves keleti térrendezési tudomány, a feng shui szerint a színeknek is vannak jin és jang tulajdonságaik, vagyis negatív és pozitív jelentésük és hatásuk. Ilyen értelemben az otthonodban is befolyásolni a tudod a kedvező energiák áramlását, amely építő hatással van az ott lakókra. Talán elgondolkodtál már azon, hogy okkal zöld színűek a kórházak szobáinak falai, vagy értelme van annak, hogy a gyerekek szobáiban a pasztell a domináns, vagy hogy a legtöbb szenvedéllyel teli filmben vérvörös a hálószoba.

A színeknek az árnyalata is számít, és az sem mindegy, hogyan használod a hideg és meleg variánsokat. A látvány asszociációd révén tudat alatti vagy tudatos, de azonnali hatást vált ki belőled, ezért figyeld és jegyezd fel a reakcióidat, hogy később a saját magad hasznára tudd fordítani a hatásmechanizmust. A színek energetizálnak, szenvedélyt ébreszthetnek vagy éppen lenyugtathatnak, egyszóval érzelmeket generálhatnak.

Nézd meg, hogy az otthonod mely pontján tudod a legjobban kiaknázni a színek adta esztétikai és lelki lehetőségeket!

Ezt is szeretjük