Ezért tegyél aprópénzt a vázába: így hosszabbítsd meg növényeid életét!
Virágok nélkül nem is lehet igazán otthonos a lakás. Ügyes trükkök, hogy még szebbé tedd őket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted a virágokat, de csak ideig-óráig számítanak lakásod díszeinek, mert hamar elhervadnak? Ügyes kis trükkjeinkkel meghosszabbíthatod élettartamukat, de arra is találsz praktikákat, hogyan teheted őket hosszú időre otthonod ékességévé. Hasznos tippek, nagyanyáink ajánlásával.

Így lesznek hosszú életűek a virágok

Néhány tű és aprópénz segítségével meghosszabbíthatod vágott virágaid, főként a tulipánok életét. Hogy szép egyenesen álljanak, szúrd át tűvel a tulipánok szárát, közvetlenül a fej alatt.

Élettartamuk meghosszabbítására tegyél három ötforintost a vizükbe, az érmék oxidációjának köszönhetően ugyanis a virágok egészségesebbek maradnak. Figyelj azonban arra, hogy a szárak alját éles késsel és átlósan vágd le, hogy a vágott felület sima legyen. A virágokat langyos vízbe tedd.

Tökéletes virágcsokor a vázába

Valakitől gyönyörű virágot kaptál, de a szára túl rövid ahhoz, hogy az illatos ajándékot kedvenc vázádba tedd? Semmi baj! Húzz a virágok szárára műanyag szívószálat, hogy hosszabbak legyenek. A víz cserélése közben ügyelj arra, hogy a virágok valódi szára beleérjen a vízbe.

Örök virágok hajlakkal

Ki ne szeretne eltenni egy rózsát emlékbe, ha azt olyan embertől kapta, aki különösen fontos neki, esetleg egy jeles eseményhez kötődik? A szárítás ügyes trükk, azonban tökéletesítheted, ha a virágokat lefújod hajlakkal, mielőtt megszárítanád őket, majd felakasztod fejjel lefelé, így a visszafordítás után nem fog elhajlani a száruk.

Virágok mindenhol

Ha tavaszi hangulatú tányér- vagy poháralátétet szeretnél, használj szárított virágszirmokat. Gyűjts össze annyi színes szirmot, amennyit csak tudsz, és préseld le két, szótár alá tett papírtörülköző között. A megszáradt virágszirmokat ragaszd kartonpapírra, és az egészet kend le lakkal. Végül vágd a kartonpapírt olyan alakúra, amilyenre szeretnéd. Szeretnéd karácsonyi növényekkel dekorálni a lakást? Ezek a legszebb vörös virágok.

Cikkünk Nicolas Priou Nagymamáink fortélyai című könyve alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Neked van valamilyen virágos praktikád?

Ezt is szeretjük