A tartozásod felét is elengedhetik: még jelentkezhetsz a pályázatra
Újabb településeken elérhető a tartozásrendező program.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áram- és gázdíjtartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező programot a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére. A több településen, folyamatosan induló projekt a pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a családokat annak érdekében, hogy - miután tartozásukat rendezni tudták - jövőbeni gazdálkodásuk tudatossá, tartozásuk rendezése tartóssá, fenntarthatóvá váljon.

A gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küzdő családokban átmeneti, illetve hosszabb idejű számlafizetési gond alakulhat ki, és egyre nagyobb problémát jelent a felhalmozott tartozás rendezése, az E.ON csoport pedig folyamatosan keresi annak lehetőségeit, miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését, ezért indította útjára 2012-ben pályázati programját, a Hálót.

Nemcsak pénzügyi támogatást jelent

A programban korábban részt vett családok esetében jellemzően a tartozás, illetve a törlesztő részlet 40-60%-át vállalják át, így nem ritka, hogy egy ügyfélnek csak a tartozása felét kell kifizetnie.

A nehéz helyzetben lévőknek azonban nem pusztán pénzügyi támogatást adnak a program keretében, de olyan tudást is, amely segíti őket abban, hogy hosszútávon is fenntarthatóvá váljon a hatékony gazdálkodás, illetve plusz előnye a programnak, hogy a résztvevők sok hasonló problémával küzdő családdal találkoznak a képzés során, így megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül, és egymást támogatva, tapasztalataikat megosztva tudják háztartási gazdálkodásukat újra egyensúlyba hozni.

Kik pályázhatnak?

A programba olyan családok jelentkezhetnek, akik együttműködnek egy számukra egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és annak megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30 000-400 000 forint nagyságrendű tartozásaik rendezését.

Mivel a családok hosszú távú stabilitását segíti a program, fontos eleme a számukra biztosított családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodásukat átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel egyik feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban, hogy a program megvalósítható legyen a részvevők számára.

A program helyi szakemberek, szakintézmények, civil szervezetek segítségével valósul meg, akik helyismeretükkel és széles körű szakmai tapasztalatukkal mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésben, mind pedig az utánkövetésben kiemelt szerepet vállalnak.

Innen és eddig várják a jelentkezéseket

A program jelenleg a következő településeken érhető el: Nyíregyháza és a környező települések - Nyírpazony, Levelek, Kótaj, Búj, Nagyhalász, Nagycserkesz, Sényő, Nyírtura -, Nyirád, Devecser, Sümeg, Tapolca és a környező települések - Szőc, Halimba, Pusztamiske, Zalahaláp -, valamint Ajka és a környező települések - Magyarpolány, Noszlop, Oroszi, Doba, Bakonypölöske, Öcs.

A pályázatok beadási határideje 2015. április 3. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig. További információért kattints ide!

Ezt is szeretjük