3 durva dolog, amit eltitkoltak a lakástulajdonosok elől: hihetetlen esetek

Legrosszabb rémálmaikkal szembesültek a következő lakók.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakásvásárlást még akkor sem szabad elhamarkodni, ha elsőre minden tökéletesnek tűnik, sőt, még olyankor is érdemes szakemberekkel konzultálni, illetve vel bejárni az ingatlant, ha teljes mértékben tisztességesnek tűnik az eladó, hiszen lehetnek olyan hibái otthonának, melyekről korábban ő maga sem tudott.

Egy rosszul szigetelő nyílászáró, egy hőhíd vagy a rejtett penész azonban semmiség ahhoz képest, amit a következő lakástulajdonosoknak kellett átélniük. Íme, néhány meghökkentő eset a nagyvilágból.

Épp, mint a horrorfilmekben

2002-ben az amerikai Wisconsin állambeli, jeffersoni Helen Weisensel számára valósággá vált mindaz, amit a többség csupán horrorfilmek közhelyes megoldásának tart. A nő szerette volna felújítani házát, melyben már hosszú évek óta élt, többek között az alapozás is megerősítésre szorult.

Mikor azonban a szakemberek ásni kezdtek, egy emberi koponya került elő a földből, emellett más csontmaradványokat is találtak. Kiderült, hogy a koponya egy 1840-es években ide temetett férfié lehetett, emellett találtak egy gyermekcsontvázat is, a későbbiek során pedig további holttesteket.

A helyi történelmi társaság megállapította, hogy nem bűntényről van szó, a ház ugyanis a környék egyik első dokumentált temetője fölött fekszik. Mikor a temető területét eladták, minden sírt át kellett volna helyezniük, ezt azonban nem tették meg - jellemző, hogy ilyenkor csak a fejfákat, sírköveket és a nevesebb személyiségek maradványait szállítják el. Azt pedig, hogy egykor temető volt a területen, senkinek sem volt kötelessége elárulni a későbbi tulajdonosoknak, legalábbis nem vonatkozott erre semmiféle jogszabály.

Bár mindez önmagában is meglehetősen riasztó, a tulajdonos életét a bürokrácia is nagyban megnehezítette, a munkálatokat például mindaddig nem folytathatta, míg nem kapott engedélyt a történelmi társaságtól.

Bármikor szakadékba zuhanhatnak a lakók: képeken a világ legbizarrabb lakóhelyei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tragikus körülmények között találtak rá a korábbi lakóra

A spanyol Jorge Giro 2007-ben árverésen vásárolta meg a tengerparti Rosesban található házát, mikor azonban először bejárta azt, megdöbbentő ténnyel kellett szembesülnie. A házat ugyanis úgy adták el neki, hogy fel sem mérték, illetve be sem járták, akkor ugyanis minden bizonnyal észrevették volna a korábbi tulajdonos mumifikálódott holttestét.

Az idős nőről a bank csak annyit tudott, hogy hat évvel az eset előtt már nem fizette be a jelzálog törlesztő részleteit, emellett megkereséseikre sem reagált. Nem véletlenül furcsállják azonban sokan az esetet, hiszen sejteni lehetett volna a haláleset lehetőségét - lévén, hogy idős, beteg asszonyról volt szó -, ez azonban tovább bonyolította volna az ügyet, a jelzáloghitelek ugyanis gyakran életbiztosítással vannak összekapcsolva, ha pedig ez ebben az esetben is így volt, a házat el sem lehetett volna árverezni, ugyanis a biztosítási összeg vélhetően fedezte volna a hitelt.

Szívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Költözni kellett a kígyófészek miatt

Az egyesült államokbeli Idahóban nem számít kirívó esetnek, hogy valaki kígyót találjon birtokán, a Sessions családnak azonban jóval komolyabb problémával kellett szembesülnie.

Volt, hogy egy nap alatt 40 kígyót is felfedeztek az udvaron, emellett az ivóvíz minőségét is furcsállták, a falakon átszűrődő, furcsa zajok pedig aludni sem hagyták őket. Kiderült, hogy házuk egy kiterjedt kígyófészek fölött fekszik, ami nemcsak, hogy kellemetlen volt, de komoly egészségügyi kockázatot is jelentett a gyermekes családra nézve.

A probléma megoldása, illetve a ház újraalapozása anyagilag olyannyira tönkretette volna a családot, hogy végül 2009-ben úgy döntöttek, elhagyják otthonukat.

Mint azonban kiderült, csúnyán becsapták őket, amire egy tévéműsor világított rá: egy családról szólt ugyanis, akik kígyók tömegei miatt hagyták el otthonukat. A Sessions család tagjai előbb csak annyit konstatáltak, hogy nincsenek egyedül, majd kiderült, hogy ugyanarról a házról volt szó, mint esetükben.

Mint megtudták, a korábbi tulajdonosok kétségbeesve hagyták el az épületet, és sosem gondolták volna, hogy azt sikerül az ingatlanirodának a kígyókról szóló információk birtokában eladni. Minthogy azonban ezt eltitkolták, sikerült, sőt, a Sessions család kiköltözése után is kikerült a birtokra az eladó tábla - ekkor azonban a férj a médiához fordult.

Ezt is szeretjük