4 elhallgatott apróság, amivel sikeres lehetsz

Tippek a szakértőtől

A siker nem csak azon múlik, hogy hogyan teljesítesz a munkahelyeden. Az igazi kulcs az otthonodban keresendő.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Egy nőre igen sok feladat hárul: meg kell állnia a helyét a párkapcsolatában, ellátni a házimunkát, nevelni a gyerekeket, mindeközben pedig teljesíteni a munkahelyén.
Természetes, ha nem vagy képes minden területen a maximumot nyújtani, ahelyett azonban, hogy önmagadban keresnéd a hibát, érdemes a környezetedet is szemügyre venned.

Az otthonodban például sokat tehetsz azért, hogy megtaláld a harmóniát, és ezzel együtt az élet minden területén megálld a helyed.

Vissza a gyökerekhez!

A magyar térrendezés szerint az ember kölcsönös kapcsolatban áll a szűkebb és tágabb környezetével. Nem véletlen hát, hogy ahogy eltávolodtunk a természettől, az életmódunk is megváltozott: már nem követjük annyira az évszakok változását, nem vesszük figyelembe a természet jelzéseit. A ma embere már nem a Nappal együtt fekszik és kel, és - függetlenül az időjárástól - legtöbb idejét a négy fal között tölti.
Ez az egyik oka annak, hogy a ma embere - főként azok, akik nagyvárosban élnek - jóval szétszórtabb, és nem is képes megfelelően feltöltődni, így helytállni ott, ahol a legjobban szeretne.

A nők helyzete különösen nehéz. Manapság ugyanis szinte elvárás, hogy a nők ugyanannyit dolgozzanak, mint a férfiak, emellett pedig helytálljanak párként és anyaként is. Csakhogy a kettő nem egyeztethető össze teljes mértékben, így aztán nem meglepő, ha úgy érzed, sem otthon, sem pedig a munkahelyeden nem vagy képes azt nyújtani, amit magadtól elvársz, és amit mások várnak el tőled.
Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni magadból, legfőképpen az életmódodon kell változtatnod, és ehhez igazítanod legszűkebb környezetedet is, az otthonodat.

Kezdd önmagaddal!

A legfontosabb dolog a harmónia és a siker eléréséhez, hogy az otthonodra mindig élőlényként tekints. Úgy kell kialakítanod, hogy az a lehető legközelebb álljon a természethez, és egyben pontosan illeszkedjen a személyiségedhez és az életmódodhoz. Az energetikai térrendezés célja is az, hogy minél természetközelibb állapotot hozzon létre az ember által épített mesterséges környezetben.
Fontos továbbá, hogy mielőtt térrendezésbe kezdenél, tedd fel magadnak a kérdést: valóban reálisak az elképzeléseid a karriered és a kitűzött céljaid terén? Örömöt okoz számodra a munkád, vagy a társadalmi elvárásoknak akarsz megfelelni? Marad mellette elegendő időd a családodra? Ez utóbbi nagyon fontos, hiszen csak akkor van esélyed a harmóniára, ha megtalálod az egészséges egyensúlyt életed minden területén.

Fókuszálj az egészség területére!

A magyar térrendezés úgy tartja, hogy minden egyes életterület összefügg, a siker érdekében ezért egyet sem szabad elhanyagolnod. Elsőként érdemes a lakás középső részére fókuszálnod: ez az egészség területe, egyben a legfőbb tér, melyen minden más terület energiája áthalad. A középpont egyben a lélek helye is: ha a lakásnak erre a részére külön ügyelsz, az segíthet kiegyensúlyozottá válni, és a karriered terén is helytállni.
Érdemes ezen a területen megjelenítened a tüzet például egy folyton égő, apró mécses formájában - a magyar térrendezés szerint ez jelképezi a szíved melegét. Szívszimbólumot vagy akár egy házi áldást is elhelyezhetsz itt, mindkettő energiát ad.

Nyiss a változás felé a keleti rész erősítésével!

A következő terület, amit feltétlenül meg kell vizsgálnod, a lakás keleti része: ez az, ami a változásokkal és a megújulással áll kapcsolatban. Bármilyen téren szeretnél is változtatni, a lakás ezen részén különösen ügyelj az energia megfelelő áramlására. Az ablakok és az ajtók sokat segíthetnek: mindig tartsd őket tisztán, és rendszeresen szellőztess. Az ablakok tisztaságára különösen ügyelj, hogy az energia szabadon áramolhasson a térben. Az itt található színek és az anyag harmóniája is rendkívül fontos, ahogy a rend is. Csak olyan bútorokat és tárgyakat tarts itt, melyeket rendszeresen használsz, kedvelsz, és amelyek épek.

A keleti terület színe a fehér, az anyagok tekintetében pedig az arany áll szoros kapcsolatban vele. Egy fehér lóval, aranyszarvassal vagy éppen fehér csillagformákkal és vázában tartott friss, fehér színű virággal kitűnően erősítheted ezt a részt. A Teremtő szimbóluma - a háromszögbe rajzolt szem vagy a körkereszt - is segítségedre lehet, a vallási szimbólumok közül pedig a gyermek Jézust vagy Máriát érdemes keleten elhelyezned.

Erősítsd az északi területek energiáit!

A magyar térrendezés szerint a lakás délkeleti, déli és délnyugati területei a férfi energiákhoz kapcsolhatók, míg az északkeleti, északi és északnyugati részek a női energiákkal állnak kapcsolatban. Ahhoz, hogy sikeresebb legyél, tanácsos mindkettőt erősítened.
A déli területeken - amelyek a virágzás, a kibontakozás területei - a tűz uralkodik, ezért minden olyan tárgy nagy segítségedre lehet itt, mely ezt az elemet szimbolizálja - így a kandalló, a kemence vagy néhány gyertya. A színek tekintetében a piros, az anyagok közül pedig a vörösréz az, ami erősíti a déli energiákat. Mindez erőt ad majd az életed minden területén.

A lakás északi részén a víz elem az uralkodó. Érdemes itt előnyben részesítened a kék, a zöld és a kékeszöld színeket, de egy kevés fekete is jól jöhet, kiegészítő jelleggel. Az ezüst tárgyak szintén pozitívan hatnak, ahogy hasznos lehet csobogót, akváriumot is elhelyezned ezen a részen.

Fontos tudnod!
A magyar térrendezés szerint a siker hajszolása és a törtetés nem vezet jóra. Tehetsz azért, hogy az életed jó irányban haladjon, de soha ne erőltesd a változást! Mindig fogadd el, és örülj annak, amid van, hiszen csak így lehet harmonikus az életed.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük