Levegő, tűz, föld vagy víz elemű vagy?
Ha harmóniára vágysz, a csillagjegyedben domináns ősi elemhez igazodva kell kialakítanod az otthonod. Hogy hogyan?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kínai kultúrában a wu xing kifejezést gyakran használják az öt elemi erő megnevezésére, ez azonban valójában a wu zhong liu xing zhi chi kifejezés rövidített verziója, mely különböző időben ható öt elemről beszél: míg a víz télen domináns, a fa tavasszal fejti ki hatását; a tűz nyáron, a fém ősszel hat.

Az évszakok határain átmeneti állapot lép fel, melyet a föld elem jellemez.

A kínai nyelvben a túl hosszú kifejezéseket előszeretettel rövidítik, így a mondat eredeti értelme csorbulhat - ezzel a kifejezéssel is így történt. A hagyományos fordítás öt elemről szól, ám a víz, a fa, a tűz, a fém és föld erői egy és ugyanazon rendszer elemei, és az öt chi energiatípus különbözőségeit csak egységükben lehet megérteni. Ha lakásodat a feng shui filozófiája szerint szeretnéd berendezni, az öt elem mindegyikére oda kell figyelned!

Levegő-jegyek és otthonuk

Akik a levegő elem égisze alatt születtek, azoknak nem a bonyolult lakberendezés a műfajuk. Szeretik, ha otthonukban szabadon mozoghatnak, és ha mindig van hely a barátaiknak is.
A Mérlegek, az Ikrek és a Vízöntők jegyében a levegő a domináns, így lényeges, hogy ők az otthonuk berendezésekor is az egyensúlyra törekedjenek, a berendezésnek pedig a szépség iránti érzéket és a harmónia iránti vágyat kell tükröznie. Tarts otthon minél több szobanövényt, és kevesebb bútort helyezz el a lakásban, hiszen azok halott anyagok, amelyek nincsenek túl jó hatással a levegő eleműek otthonára.
A levegő eleműek egyébként is többnyire társasági lények, kedvelik a szabadságot, ezért igyekeznek tartózkodni a zsúfoltságtól. Ennek ellenére rosszul viselik az egyedüllétet, ezért a legjobb, ha olyan otthont választanak maguknak, ahol egyedül lehetnek, mégsem érzik magukat elszigetelve.

Tűz-jegyek és otthonuk

A tűz elem jegyei a nyüzsgő tömegben érzik magukat a legjobban. Otthonuk legtöbbször egy zajos, ám hangulatos bisztró hatását kelti, és nem különösebben jellemző rájuk a precíz rendszeretet.
Ilyen a Kos, az Oroszlán és a Nyilas, akik otthonának ajtaja ráadásul szinte mindig nyitva áll a baráti társaságuk előtt, a harmónia és a rend azonban - talán éppen emiatt - nem mindig jellemző rájuk. Ez idővel akár káros is lehet, ezért erre ezeknek a jegyeknek fokozottabban kell ügyelniük. Elég ehhez egy kis virág, egy kép a falon vagy egy kényelmes, de letisztult vonalú fotel is. A lakás berendezéséhez az élettel teli, lángoló színek javasoltak, mint az égő vörös, a narancs, a fekete, a ciklámen, illetve bármi más, a lényeg, hogy vibráljon az energia a térben.
Sokan vonzódnak a műtárgyakhoz, esetleg az állati trófeákhoz is, ezekből azonban soha ne halmozz fel túl sokat, mert előbb-utóbb hatalmába kerít az érzés, hogy nem vagy egyedül! Az ilyen, saját történettel rendelkező, "külön életet élő" tárgyak jelentős energiától foszthatják meg a lakásodat.

Föld-jegyek és otthonuk

Ha te az egyszerű, ám célszerű lakberendezést részesíted előnyben, és fontos számodra az átlátható rendszer, valószínűleg a Föld csillagjegyei alatt születtél.
Ha a Szűz irányítja életed folyását, a konyha a te felségterületed. Ez az a hely, amit kedved szerint alakíthatsz, hogy a föld energiáját a családi tűzhely köré gyűjtsd. Akkor vagy igazán nyugodt, ha minden tökéletes körülötted, de ne ess túlzásokba! A rendmániát a családod sem tűri jól, és téged is hamar kifáraszthat!
A Bikák nehezen válnak meg a felesleges holmiktól, ám a sok használaton kívüli dolog könnyen elhatalmasodhat feletted, és ha azokhoz még némi rossz emlék is fűződik, kifejezetten energiarombolóként hathatnak. Nem szereted csak úgy eldobni a dolgokat? Még akkor sem, ha már évek óta nem vetted hasznát? Ajándékozd el! Lakásod fellélegezhet, téged pedig jó érzéssel tölt el, hogy örömet szereztél valakinek.
A Bak elve a kreativitás. Ha számodra az otthon nemcsak a nyugalom jelképe, hanem magánéleted féltve őrzött vára is, bizonyára fontos számodra az önmegvalósítás. Ne tarts a lakásban nem működő műszaki cikkeket, szegénységet kifejező tárgyakat, esetleg olyan dolgokat, melyek látványa lelkiismeret-furdalással tölt el! Ez valószínűleg akadályozni fog majd a siker elérésében.

Víz-jegyek és otthonuk

A Víz csillagjegyei általában nem a gyakorlatias szempontokat részesítik előnyben. Egy-egy színes festmény, egy vidám kis szobor, néhány üveggolyó sokszor többet jelent, mint megannyi jól bevált lakberendezési jó tanács.
A Rákok ösztönös lakberendezők, de nehezen változtatnak a jól bevált dolgokon. Ez nem szerencsés dolog, hiszen az is állandóan változik! Lakásod elrendezését ne bízd a véletlenre! Ha rossz állapotban van, vagy egyszerűen csak nem tetszik neked, bizonyára nem töltöd ott szívesen az idődet. Az otthon márpedig legyen a megújulás helye!
Ha Skorpió vagy, számodra egy illatos és forró habfürdőt semmi sem pótolhat, ez az, ami valóban kikapcsol. A fürdőszobádat ezért úgy alakítsd ki, hogy ha körültekintesz, jó érzések töltsenek el, hasonlóan a Halakhoz, akik szintén ösztönösen vonzódnak a vízhez, így a fürdőszobájukhoz is. A vizet idéző, kékes-szürkés árnyalatok éppen ezért mindkét otthonban jól mutatnak, a fürdő "vizes" jellegét pedig a fény megfelelő használatával hangsúlyozhatod ki még inkább.

Ha szerencsés vagy, otthonod nagy ablakokkal rendelkezik, és szabadon betöltheti a napfény, ám ellenkező esetben sem kell aggódnod, hiszen mindezt mesterséges fénnyel is pótolhatod!

Arra azonban ügyelj, hogy ne hagyj zugokat megvilágítatlanul, mert ezek könnyen energiacsapdákká válhatnak!

Ha érdekel, hogy az egyes elemek milyen hatással vannak a személyiségedre, akkor kattints ide! »

Ezt is szeretjük