Egy növény, ami magába szívja a káros sugárzást az otthonodban
Az elektromos készülékek káros sugárzását ezzel a növénnyel kiküszöbölheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elektromágneses mezők - más néven EMM-ek - jelen vannak minden elektromosságot használó vagy továbbító tárgy, építmény körül. Ha kiteszed szervezetedet ezeknek a mezőknek, az ősi keleti térrendezési tudomány, a feng shui szerint torzul a tested saját chije, vagyis életenergiája, így ez a probléma nagy valószínűséggel károsítja a testi és lelki jóllétedet.

A Cereus peruvianus

Minél több az elektromosság a közeledben, illetve minél közelebb helyezkedsz el hozzá a térben, annál nagyobb a hatása. Az ilyen tárgyak közé tartoznak a számítógépek, a televíziók, a mikrohullámú sütők, a villanytűzhelyek, az elektromos fűtőtestek, az elektromos hőtakarók, a hajszárítók, a fénymásolók és a faxkészülékek. Vannak azonban módszerek, melyekkel csökkentheted a negatív hatást.

A növény, ami segítséget jelent

Kutatások bizonyítják, hogy a növények képes   ek csökkenteni az elektromágneses terek káros hatását. A svájci Chardonne-ban található Institut de Recherches en Géobiologie - Geobiológiai Kutatóintézet - kétéves kutatási programot indított New Yorkban, a Wall Street egyik irodájában, hogy megvizsgálja a számítógépek mellé helyezett növények befolyását.

A mágneses sugárzást a leghatékonyabban kiküszöbölő növény a Cereus peruvianus, vagyis a perui oszlopkaktusz volt, amely a számítógépek mellé helyezve csökkentette a dolgozók fejfájásának és fáradtságának gyakoriságát. Más vizsgálatok kimutatták az illatos vitorlavirág és a zöldike - csokrosinda - hasonló hatását, azonban egyértelműen a Cereus peruvianus bizonyult a legjobbnak.

További tippek a sugárzás csökkentésére

Igyekezz minél távolabb tartózkodni a sugárzás forrásától, például a különbség aközött, hogy fél vagy egy méterre ülsz-e a számítógéptől, jelentősebb, mint a fél méter sugárzás önmagában.

Csak akkor használj elektromos berendezéseket, ha valóban muszáj, és ne hagyd indokolatlanul bekapcsolva őket. Használaton kívül húzd ki őket a konnektorból, hogy az elektromosság ne terjedjen tovább az átalakítón.

Úgy szervezd meg a munkaeszközeid elhelyezését, hogy az EMM-et keltő berendezések minél távolabb legyenek tőled. Alvás közben teszed ki magad leginkább a veszélyeknek, ezért érdemes minél kevesebb elektromos készüléket tartani a hálószobában.

Minél messzebb aludj az elektromos ébresztőórától, a televíziótól és a rádiótól, valamint a mobiltelefonokat és a vezeték nélküli telefonokat is helyezd minél messzebb magadtól.

Cikkünk Simon Brown Feng shui biblia című könyve alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Te érzed otthonodban a sugárzó berendezések káros hatását?

Ezt is szeretjük