Ecetes házi szer csatornaszag ellen: így kell elkészíteni!
Ha eldugult a lefolyó, és csatornaszag van a lakásban, ez a módszer is segíthet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó a mellékhelyiségről, a mosogatóról vagy a mosdókagylóról, a dugulás az egyik legkellemetlenebb probléma lehet a háztartásban, amellett ugyanis, hogy nem folyik le miatta megfelelően a víz, csatornaszaggal áraszthatja el a lakást.

Nem kell azonban rögtön a csőrendszer szétszerelésén vagy a szerelő házhoz rendelésén gondolkozni, sok esetben az egyszerűbb módszerek is megoldást jelenthetnek.

Előfordulhat például, hogy a csatornaszagot nem is dugulás okozza, egyszerűen csak a lefolyó szifonjában nincs elég víz, ami megakadályozná, hogy a szagok visszaáramoljanak. Ilyen esetben az is elég lehet, hogy egy jó adag vizet engedsz a lefolyóba, a kiadós forró vizes öblítés továbbá akkor is segíthet, ha kisebb dugulásról van szó - lassan, de leszivárog a víz -, és azt elsősorban lerakódott szappanmaradék, tusfürdő vagy mosogatószer okozza.

Különféle házi szereket is bevethetsz, az ecet például - mint oly sok más esetben - e téren is nagy segítség lehet, akár szódabikarbónával, akár sóval kombinálod.

Utóbbi esetben önts fél pohár sót a lefolyóba, utána két pohár forró ecetet, majd végezz alapos forró, majd hideg vizes öblítést.

Ha többet akarsz tudni az ecetes módszerről, valamint további praktikákról, melyeket bevethetsz dugulás esetén, kattintsd végig az alábbi képgalériát!

Így kell lemosni ecettel a penészfoltokat

Az ecet a leghatékonyabb házi szer penész ellen. Nézd meg képeken is, hogyan használd!

Ezt is szeretjük