7 egyszerű ötlet, ami azonnali és látványos változást hoz otthonodba

Káprázatos képeken a bizonyíték

Az összes térben működik. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Függönyanyaggal nemcsak az ablakaidat öltöztetheted, használhatod térelválasztóként, baldachinként, de akár díszpárnahuzatként is. Sőt: a vastagabb anyagok kárpitozásra is alkalmasak lehetnek, így akár az egész helyiség hangulatát megváltoztathatod. Engedd szabadon a fantáziád!

Válaszd el a teret függönnyel!

Nagyobb terekben, vagy éppen a kisebbekben, az intimitás megteremtéséhez alkalmazz térelválasztó függönyöket! Akár fényáteresztő anyagot vagy spagettifüggönyt is választhatsz erre a célra, a hozzá tartozó karnist pedig szerelheted akár a mennyezetre is. Léteznek toldható karnisok is, így nagyobb távolságok áthidalása sem akadály.

Mesebeli élmény baldachinnal

Különleges hangulatot teremthetsz a hálószobában baldachin segítségével. Keretét a szoba belmagasságához igazítva tervezd meg. A keretet a mennyezetre is erősítheted, de készíttethetsz attól független, önálló szerkezetet is. A könnyű anyagból készült baldachin kellemesen szeparál, és megvéd a külső hatásoktól. A baldachinhoz könnyű fényáteresztő anyagokat ajánlottak.

A kellemes nappali titka: a díszpárna

A nappaliban és a hálószobában kifejezetten jól mutat néhány díszpárna, a kanapén, a foteleken vagy az ágyon elhelyezve. A párnák színét, mintázatát hangold az enteriőr színeihez, vagy amennyiben ez semleges, akkor választhatsz izgalmasabb színek, mintázatok közül. Párosíts bátran színben illeszkedő, azonban eltérő mintázatú anyagokat egymással!

Figyelj a takaró kiválasztására!

Egy gyönyörű ágytakaró a hálószobád dísze lesz. Nagyon divatosak most a selymes, fényes anyagokból készült ágytakarók, amelyek különleges pompát adnak a hálószobának. Az ágytakaró színét, mintázatát hangold az enteriőrben megjelenő színekhez, így biztosan nem tévedhetsz!

Szerezz be egy paravánt!

Ha a kíváncsi tekinteteket szeretnéd kissé távol tartani, vagy szeparálnál egy funkciót a helyiségben, érdemes lehet egy paravánt beállítani a térbe. Ezt vastagabb, erősebb anyaggal kárpitoztasd, hogy tartós legyen, és sokáig örömödet leld benne.

A függöny az új ajtó

Akár takarásra is használhatod a függönyt, ha szekrényajtók vagy ajtók helyett alkalmazod. Otthoni iroda, illetve a fürdőben a mosógép szeparálására is alkalmazhatsz függönyöket. Amennyiben egyáltalán nem szeretnél átlátást, a sötétítő anyagok közül válassz. A függönyök felfüggesztéséhez többféle karnis közül választhatsz. Ha ajtónyílásba szeretnéd felfüggeszteni a függönyt, akkor a befeszíthető karnis a legjobb választás számodra.

Romantikus sziget a kertben

Függönyöket nemcsak beltérben, hanem akár kültéren is alkalmazhatsz. Balkonra, erkélyre, teraszra, pergola kiegészítéseként is használhatsz függönyanyagokat. A modern megjelenéshez érdemes egyszínű, minta nélküli anyagokat használnod, ha azonban a romantikus vagy a vintage hangulat híve vagy, választhatsz virágos, apró mintás anyagot is. Amennyiben éppen nem szükséges az árnyékolás, hanem inkább a napsugarakat élveznéd, használj függönyelkötőt vagy függönymágnest, amelyekkel könnyen, gyorsan és praktikusan elköthetők a függönyök!

Ha kedvet kaptál otthonod "felöltöztetéséhez", akkor válogass a Diego kínálatából, ahol biztosan megtalálod a számodra megfelelő fényáteresztő és sötétítő anyagokat, illetve karnisokat és egyéb kiegészítőket.

Ezt is szeretjük