Pontos bágua-térkép: így használhatod a jó energiákat a lakásban

Pénz, siker, egészség, szerelem: tereld a pozitív energiákat térképpel az életedbe!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősi kínai térrendezési tudomány, a feng shui szerint az egész világot életenergia hatja át, az otthonod pedig az elsődleges tér, mely kihat mindennapi életedre, így, ha biztosítod a lakásban a pozitív energia - a chi - szabad áramlását, valamint nem engedsz szabad utat a negatív energia - a sha - garázdálkodásának, életed minden területe harmóniába kerülhet.

Olyan kibogozhatatlannak tűnő gubancok oldódhatnak így fel, mint az örökös párkapcsolati és karrierkudarcok vagy az évek óta fennálló pénzügyi problémák. A lakás minden pontja egy-egy életterület megfelelője, amelyet a berendezéssel javíthatsz vagy ronthatsz. Ahhoz azonban, hogy a feng shui iránymutatásait megfelelően alkalmazhasd a gyakorlatban, szükséged lesz a bágua-térképre.

Rajzold meg!

Két ábrázolási módja ismert a bágua-térképnek: a nyolcszögletű, illetve a háromszor három részre osztott négyzet. Mindkettőhöz szükséged lesz a lakásod pontos alaprajzára, melyre majd rákerül később a bágua-térkép. Kezdőknek gyakran a kilenc egyenlő négyzetre felosztott energetikai alaprajzot javasolják: itt különböző életterületek szerepelnek, és ezt kell majd megfeleltetned a saját lakásodnak. Kapj elő egy papírt, és kreáld meg a lakásod alaprajzát.

Fontos, hogy, ha nem családi házban, hanem társasházban élsz, csupán a saját lakásodat, ne pedig az egész épületet vesd papírra, ha pedig csak egy szobát bérelsz, akkor annak alaprajzára lesz szükség.

Fordítsd a papír alsó részét a lakás bejáratához, ez lesz a kiindulópont, majd a következő lépésben keresd meg a lakás középpontját egyszerűen átlók segítségével: az átlók metszéspontja lesz a középső négyzet közepe. Ez a centrum, mely a test középpontját is szimbolizálja - erre kell ráhelyezned a bágua közepét.

14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kilenc életterület

A térkép életterületeinek jellemző számai és színei vannak: az egyes az alul, középen elhelyezkedő karrier és kapcsolatok terület, jellemző színe, vagyis amivel felerősítheted ezt a területet, a kék és a fekete.

Ha ez esik a bejáratra, érdemes az ajtóhoz szélcsengőt helyezni, új lehetőségeket vagy előléptetést hozhat. Ettől balra, nyolcas gua-számmal találod a tudás, önművelés területét, színe a kék, a barna és a bézs. Ha teheted, ide érdemes pakolnod a könyvespolcot, de az agyagvázák is erősítik ezt a területet.

A karriertől jobbra közvetlenül a pártfogók, segítők és az utazás négyzete következik hatos számmal, a fém színeivel. Itt fontos, hogy ne hagyd üresen a falakat, az ugyanis korlátozza a lehetőségeket. Középen, a karrier fölött helyezkedik el a centrum, melyhez a Föld tartozik, száma az ötös, színe pedig a sárga és árnyalatai. Balra mellette a család és egészség területe következik - zöld színnel, hármas számmal -, ezt közös családi fotókkal, egészséggel kapcsolatos könyvekkel erősítheted.

A középponttól jobbra találod a hetes gua-számú kreativitás és gyerek területet, ezt fémes színekkel és fehérrel tudod erősíteni. Jó helyen van itt a számítógép vagy a tévé, de bármilyen művészeti alkotás is.

A kreativitás négyzet fölött a szerelem, házasság területe következik, száma a kettes, színe pedig a rózsaszín. Ha erre a részre esik a hálószoba, nyert ügyed van, de a friss virág és a páros tárgyak is csodát tehetnek ezen a területen.

A szerelemnégyzettől balra esik a hírnév területe, az életben elért sikerek szimbóluma. Száma a kilences, színe pedig a vörös.

Felerősítheted, ha olyan tárgyakat teszel erre a részre, melyek a sikereidet vagy azt jelképezik, amivé válni szeretnél. Végül a hírnévtől balra eső csücsökben erősítheted a gazdagság és siker területét. Száma a négyes, színe a lila.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az anyagi és szellemi bőség szimbóluma is ez a terület. Fontos, hogy itt semmiféle haszontalan tárgyat, kopott, törött bútort ne tarts, mert az teljesen alááshatja a pénzügyi stabilitást. A bágua-térképet nagy méretben is letöltheted, ha ide kattintasz.

Hiszel a feng shui erejében?

Ezt is szeretjük