A kormány nyaralóiba költöznének az adósok: újabb ötlet Ócsa után?
Vannak vélemények, melyek szerint az állami üdülők bérbeadása lesz következő lépés.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kormány több oldalról is próbál segítséget nyújtani a bajba jutott devizahiteleseknek, megelőzendő, hogy elveszítsék otthonaikat és mindennapi megélhetésüket.

Adataik szerint 133 ezer devizahiteles élt az árfolyamgáttal, 170 ezren a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, mindemellett a Nemzeti Eszközkezelő program keretében is hatszáz lakást vásároltak meg - utóbbinak köszönhetően az adósok amellett, hogy mentesültek tartozásuktól, visszabérelhetik otthonaikat.

A legrosszabb helyzetbe került adósoknak segíthet az ócsai szociális családiház-építési program is, emellett az árverezések limitálása, valamint a téli kilakoltatási moratórium is adott némi haladékot azoknak, akik különösen nagy bajban vannak.

Szociális bérlakásokkal segítenének

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a kormány a jövőben az önkormányzatokat is arra ösztökéli, hogy a súlyos társadalmi probléma megoldása érdekében vállaljanak nagyobb részt az önkormányzati lakások szociális alapú bérlésének biztosításával.

A kormány vizsgálja azt is, ebben milyen segítséget tud nyújtani, a lakóingatlanokkal és szociális intézményrendszerrel rendelkező önkormányzati rendszerben ugyanis jelentős tartalék rejlik.

Állami üdülők bevonása?

A Blikk és a hvg.hu információi alapján a kilakoltatás és a lakhatás elvesztésének megelőzése érdekében előbbiek jegyében állami tulajdonú üdülőket is lakássá alakíthatnának.

A hvg.hu cikkében kifejti, hogy a Blikk mindezt a Magyar Közlönyből olvasta ki, az ebben megjelent kormányrendelet szerint ugyanis Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert azzal bízták meg, hogy április 30-ig mérje fel a nemzeti vagyonkezelővel és három másik tárca vezetőjével egyetemben, hogy milyen állami tulajdonban lévő ingatlanokat lehetne lakásként hasznosítani. A Blikk szerint ebbe beletartozik 58 állami tulajdonban lévő üdülő is, amit feltételezésük szerint a devizahitelesek megsegítésére is felhasználhatnak.

Lakhatási támogatás

Ha úgy érzed, nehezen tudod csak fizetni a számlákat vagy épp a törlesztőrészletet, folyamodj lakhatási támogatásért. Nézd meg a videót!

A lapnak a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkár csak annyit erősített meg, hogy a kihasználatlan üdülőket valóban be kell vonni a szociális intézményi rendszerbe, amennyiben ez nem sikerül, értékesíteni kell azokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak azonban a javaslatok kidolgozásáról nem állt módjában tájékoztatást adni.

Ezt is szeretjük