Így pucold az ablakot télen: nem lesz jeges és párás sem, ha ezt használod!

Egyszerű házi szert kell csak használnod hozzá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az, hogy miként érdemes ablakot pucolni, nagyban függhet az évszaktól is, míg például a nyári, verőfényes napsütés gyors szárító hatása miatt csíkos maradhat a végeredmény, télen érdemes tekintettel lenni az olyan problémákra is, mint a párásodás, illetve a jegesedés.

Bár a zúzmarás ablak lehet szép is, ha ugyanúgy szeretnéd mérsékelni a jégképződést, mint ahogy a párásodás mértékét is, számos módszert bevehetsz, az autó szélvédőjét tisztító fagyálló alkalmazásától a legegyszerűbb házi szerekig.

Sokak számára nem véletlenül jelenti a legegyszerűbb módszert a jegesedés megelőzésére a fagyálló ablakmosó használata: ha te is ezt az utat követnéd, érdemes szórófejes flakonba tölteni egy keveset, majd ezzel fújni be az ablakot, éppúgy, mintha bolti ablakmosót használnál.

Házi készítésű, téli ablaktisztító szerek

Saját kezűleg, házi szerekből is készíthetsz azonban hasonló hatású ablaktisztítót, elég, ha egy szórófejes flakont fele-fele arányban vízzel és ecettel töltesz meg, majd ezt fújod az ablakra. Az ecet remek szer a pára ellen, emellett a jegesedést is akadályozza, nem utolsósorban pedig segít a megszüntetésében is, ha a jeges felületre fújod a házi készítésű ablaktisztítót, gyorsabban olvad majd fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

De nemcsak az ecet segíthet, a jeget az ablakról sós víz segítségével is könnyebben távolíthatod el, pára ellen pedig sokan esküsznek a borotvahabra, emellett hasznos lehet a glicerin bevetése is: az ablak vagy épp a tükör párásodását is megakadályozhatod, ha pár csepp glicerinnel is áttörlöd a tisztítás során.

Hihetetlen, de erre is jó az ecet!

Nemcsak dugulás ellen vagy éppen a mosógép vízkőmentesítésére jó. Íme, öt dolog, amire eddig még biztos nem használtad

Hihetetlen, de erre is jó az ecet: 5 dolog, amire eddig még biztos nem használtad

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük