800 ezer forintot kaphatsz az államtól korszerűsítésre

Még egy hónapig pályázhatsz

Rendkívül nagy az érdeklődés a kormány pályázatára.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Másfél hónappal, 2012. május 15-ig meghosszabbították a 2,97 milliárd forint keretösszegű, napkollektoros pályázat beadási határidejét az élénk érdeklődésre tekintettel.

Az eredetileg 2011. december végéig szóló határidőt egyszer már meghosszabbították március 31-ig.

Pályázat napkollektorokra

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a pályázatot az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer részeként, 2011. október elején hirdette meg, célja pedig az volt, hogy elősegítse a megújuló energiahordozók felhasználását, pontosabban a használati meleg víz előállítását és a fűtésrásegítést szolgáló napkollektorrendszer kiépítését.

A részvételi lehetőség kiterjesztését az utóbbi hetekben látványosan megélénkült pályázói érdeklődés indokolja. A támogatható tevékenységek közé tartozik - az ingatlan építési technológiájától függetlenül - a napkollektorból és csatlakozó elemekből álló rendszer beszerzése és telepítése.

A pályázatot magánszemélyek és maximum 12 lakásos társasházak nyújthatják be, a pályázati forrás pedig a teljes beruházási érték 50%-át fedezheti, de lakásonként legfeljebb 800 ezer forint támogatás nyerhető el.

További feltétel, hogy a munkadíj nem lehet több a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 30%-ánál. A telepítendő napkollektorrendszernek szervesen illeszkednie kell az épület meglévő gépészeti rendszeréhez, és egész évben működőképesnek kell lennie.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Igen nagy az érdeklődés

A jelentkezési határidő meghosszabbítását az MTI információi szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az érdeklődés fellendülésével magyarázta, emellett erről szóló közleményében arra is rámutatott, hogy a program közvetett hatásként munkahelyeket teremt az építőiparban, általa megrendelésekhez jutnak az ágazat hazai kisvállalkozói, valamint a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak Magyarország klímavédelem területén vállalt nemzetközi kötelezettségei teljesítéséhez is. Ha többet szeretnél megtudni a pályázatról, kattints ide!

Pályáznál napkollektorra?

Ezt is szeretjük