3D-betonnyomtatóval készült a ház, mindössze 24 óra alatt: olcsó és gyors az új házépítési technológia
Különleges módszerrel, 3D-nyomtatással építenek házakat egyre több országban.

covkep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 3D-nyomtatásról már sokat lehetett hallani, ahogyan arról is, hogy milyen sokféle tárgy, használati eszközök, ajándéktárgyak és egyebek készíthetők a korszerű technológia segítségével.

Érdekes, hogy a 3D-nyomtatás technológiája napjainkra egyre inkább felszámolja korlátait, és más alapanyagot használva, egészen más területeken is hódít. Megjelent az építészetben is: hasonló mechanizmus alkalmazásával beton alapanyagból építenek házakat. A technológia az utóbbi években egyre fejlődik, és egyre több országban hódít teret. A 3D-betonépületeknek rengeteg előnye van. Kevesebb pénzből és sokkal gyorsabban építhetők fel, mint egy hagyományos épület. Egy új ház falai akár 12-24 óra alatt elkészülhetnek. A betonházak előnyeikből fakadóan megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek kevesebb pénze van építkezni, de a fejlődő országokban is segíthet megoldani a rászorulók lakhatását. Végül, a 3D-betonházak földrengésbiztosabbak is, mint a hagyományosak.

Nézz meg néhány 3D-betonházat!

A következő képeken modern és tetszetős 3D-betonházakat mutatunk be. A 3D-technológia alkalmazásával egyébként más alapanyagú, környezetbarát házak is felhúzhatók. A záró képeken ilyenekből is mutatunk néhányat.

Ezt is szeretjük