3 apró jel, hogy hamarosan tönkremegy a mosógéped

Így növelhetsz az élettartamán

Így használd a masinát, hogy még sokáig működjön!

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy új mosógép megvásárlása megterhelő a pénztárcádra nézve, ezért érdemes a karbantartására minden mosás alkalmával ügyelned.

Ismerd meg a leggyakoribb tényezőket, melyek a készülék élettartamát jelentősen lerövidítik, és küszöböld ki őket egyszerűen!

Túl kevés vagy túl sok ruha

A mosógépdobok méretétől függően meg van határozva, hogy mennyi ruha is fér pontosan a masinába, az átlag körülbelül 5 kg-ot bír el. Ha azt szeretnéd, hogy a mosógépet ne kelljen újra és újra javíttatni, netán lecserélni, akkor mindig annyit tegyél bele, amennyi megengedett.

Ugyanis abban az esetben, ha a mosógép csaknem üresen megy, sokkal jobban rázkódik, így hamarabb meghibásodhat, elkophatnak benne az alkatrészek, ráadásul ezek javíttatása mindig igen költséges.

Hasonlóan kerüld azt is, hogy túlzottan megtömd a tárcsát, ugyanis ez is árthat a gépnek, mert nem tud elegendő vizet juttatni a dobba, de, ami még ennél is rosszabb, a ruhákat is roncsolhatja.

Furcsa hangok

Ahogyan a te hangod is megváltozik, ha megbetegedsz, a mosógépnél is előfordul, hogy furcsa, kattogó, már-már köhögő hangokat ad ki öblítés közben. Ilyenkor jogos az aggodalmad, ugyanis arról lehet szó, hogy valami bekerült a dob és az alkatrészek közé, és minden egyes mosásnál tovább rongálja a készüléket. Megkarcolhatja a dobot, sőt rosszabb esetben a forgását is megakadályozza, ami egyértelműen a mosógép kimúlásához vezet.

12 munka, amit szerelő nélkül is elvégezhetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezért azokat a darabokat, melyeken gombok, cipzárak vannak, mindig teljesen begombolva és felhúzva mosd, így kisebb valószínűséggel szakadnak le, és ütődnek a fémhez mosás közben. A melltartókat kizárólag finom szövésű mosózsákban mosd, ezzel nemcsak a fehérnemű élettartamát növeled meg, de elkerülheted, hogy a vékony kis merevítők kicsúszva a melltartóból a dobban landoljanak, megkarcolva azt. A hajcsatokkal is vigyázz, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy véletlenül bekerülnek a mosásba, és a merevítő drótokhoz hasonlóan könnyedén kárt tesznek a gépben.

Vastagodó lerakódások

Valószínűleg ismerős a szlogen, hogy Calgonnal a mosógép is tovább él, azonban ez nem csupán egy jól hangzó reklámfogás.

Vannak olyan termékek, melyek megakadályozzák a mosógép első számú ellenségének, vagyis a vízkőnek a kialakulását. Ha nagyon kemény a víz, akkor könnyebben kialakul a vízkő a mosógép belsejében, sőt, a mosópor is lerakódhat odabent, ami könnyedén megpenészedhet, ezért használj mindig vízlágyítót, ami segít a vízkő kialakulásának csökkentésében.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Persze a boltokban már különböző kapszula és por alakú készítményekhez is hozzáférsz, melyeket egyszerűen csak a mosóporhoz kell keverni, de vannak jól bevált házi praktikák is, melyekkel megnövelheted a mosógép élettartamát. Ha beleöntesz a mosópor-adagolóba két pohár ecetet, majd így futtatsz le egy programot a masinán, azzal fertőtlenítheted a gépet, csak egyre ügyelj, utána ecet nélkül is ismételd meg a műveletet. Ezt érdemes havonta egyszer bevetni.

Te vigyázol a mosógépedre?

Ezt is szeretjük