Idén legyen más a Valentin-nap - Akkor is, ha egyedül vagy, és akkor is, ha párban

Ne azon múljon a Valetin-nap, hogy van-e melletted valaki, vagy sem.

Átéltem már jó pár Valentin-napot egyedül és párban is, de soha nem volt ez a nap rossz emlék számomra. Nem szorongtam azon, hogy kapok-e ajándékot szívem választottjától, de az sem töltött el aggodalommal, hogy programokat szervezzek arra az esetre, ha egyedül lennék. Talán azért, mert nem veszem túl komolyan. Nem vagyok egy nagyon romantikus típus, bár a gesztusokat, az egyszerű, letisztult dolgokat nagyon szeretem.

De számomra ha valami túl csicsás, túl sok, akkor elveszti a valódi tartalmát. Valahogy művé válik. Úgyhogy éppen ezért minden évben hálát adok annak, hogy nem Amerikában kell töltenem ezt a napot, ahol a legtöbb étterem a szívecskés lufiktól, üdvözlőkártyáktól, konfettiktől, páros ajánlatoktól, romantikus daloktól és világításoktól villódzik az ország minden szegletében. És mivel minden évben hálával a szívemben kelek fel, jól indított napomból maximum csak még jobb lehet. Hogy miket kell figyelni ehhez?

Öt dolog, ami jó a Valentin-napban

Akár egyedül, akár párban ünnepeled

1. Akkor tudsz igazán szeretni mást, ha önmagadat is szereted. Miért ne vehetnél akár magadnak is egy hatalmas virágcsokrot, amit aztán otthon nézegethetsz? Ne azt figyeld, hogy a pasid miért nem vette meg neked, vagy miért nincs olyan, aki megvenné neked. Egyszerűen vegyél egy nagy csokor virágot, tedd egy olyan helyre, ahol a legtöbbet láthatod, és gyönyörködj benne.

2. Ne legyenek irreális elvárásaid. A fehér lovon ülő herceg nem fog szerenádot adni az ablakod alatt, egy hatalmas virágcsokorral a kezében. Ez alapvetően is egy fontos életvezetési tanács szerintem. Sokan sokszor csalódtunk már azért, mert irreális elvárásokat támasztottunk akár szerelmünkkel, akár saját magunkkal, akár bármi mással szemben.

Pál Ferinek van egy mondása, amit nagyon szeretek, hogy tanulj meg megelégedni az elég jóval. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek elvárásaid, és ne akarj jobb lenni vagy fejlődni, hanem azt, hogy értékeld azt, amid van, és lásd meg a szépet az életedben. Meg persze reális céljaid legyenek.

3. Ez a nap mindenképpen ok az ünneplésre. Hát miért hagynád ki? Régebben a Valentin-nap kifejezetten a szerelmeseké volt. Ma már viszont azt is lehet, hogy a számodra három legfontosabb embernek kedveskedsz. Ne gondolj nagy dolgokra, lehet ez egy apró gesztus, egy képeslap, egy szál tulipán vagy akár egy csoki is. Finnországban egyébként már nemcsak a szerelmesek, hanem a barátság napját is ünneplik február 14-én.

4. Nap végén, mielőtt lefekszel, gondold végig, mennyi olyan dolog van az életedben, amit szeretsz, és ami örömmel tölt el. Jó kezdés és jó befejezés is.

5. Ha nem bírod a túl romantikus dolgokat, egyszerűen csak legyél együtt azokkal, akik fontosak neked. Ne gondold túl az egészet. Érezzétek jól magatokat, akár a szerelmeddel, akár a barátaiddal töltöd ezt az estét. És akkor se keseredj el, ha nincs kedved sehova menni. Ez a nap nem a megfelelésről szól, hanem a szeretetről. És miért is ne szerethetnéd ma egyszerűen csak önmagadat?

Hiszen ha valaki már el tud jutni oda, hogy szereti és elfogadja önmagát, az aztán tényleg megérdemel egy teljes napot is az ünneplésre. Hát állj hozzá így. Ezzel a szemlélettel, meglátod, mostantól minden Valentin-nap a te napod lesz. Függetlenül ajándékoktól és attól, hogy ki van vagy ki nincs melletted.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük