Ez az a függőség, amelyre sohasem sajnálom a pénzt - Gyerekkorom óta a szenvedélyem
Tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olvasást az egyik legjobb kikapcsolódási lehetőségnek tartom, és mindenki számára csak ajánlani tudom. Hiszek abban, ha valaki megtalálja az érdeklődési körének leginkább megfelelő könyveket, szinte beszippantja majd az a világ, melyet e csodák nyújtanak.

Bár nagyon szeretek filmet nézni vagy zenét hallgatni, az olvasás számomra az a hobbi, melyet semmi más nem képes megközelíteni. Amikor magam mellé készítek egy bögre teát, előveszem a legújabb szerzeményem, és szépen lassan megszűnik a külvilág.

Az olvasás szeretete

Az olvasás szépségét már egészen fiatalon, általános iskolás koromban megtapasztaltam. Rendkívül büszke voltam magamra, amikor ismerkedtem a betűkkel, és végre értelmet nyertek a bűvös sorok. Mivel már akkor értékeltem a számomra kedves műveket, így vers- és prózamondó versenyeken indultam, iskolai rendezvényeken szerepeltem. Az egyetemen pedig, mily meglepő, a magyar szakot választottam.

Azóta is hiába a technikai fejlődés, az e-bookok világa, én a mai napig a könyvet részesítem előnyben. Megvan ugyanis az a varázsa, melyet véleményem szerint semmi más nem pótolhat. Csodálatos érzés akár a boltban, akár a könyvtárban válogatni közöttük, előbbinél érezni azt a jellegzetes "új" illatot, míg utóbbinál a régi, megfakult kiadásokat lapozgatni.

A könyveknél nagyon fontos számomra a borító is, hiszen sokkal szívesebben veszem a kezembe azokat a darabokat, melyeknek nemcsak a tartalma áll közel hozzám, hanem a külsejük is rendkívül csalogató. Imádom gyarapítani a könyveim számát, és bármilyen alkalom van, nagyon boldog vagyok, ha ezzel lepnek meg a szeretteim.

Bár mindig irigyeltem azokat az embereket, akik egy zsúfolt, hangoskodó emberekkel teli tömegközlekedési eszközön is bele tudnak feledkezni egy könyvbe, én legszívesebben otthon, nyugodt körülmények között szeretek olvasni. Amikor nem zavar senki, és szinte megszűnik körülöttem a külvilág.

Az sem lehet véletlen, hogy egy jó könyv után az emberek többsége csalódásnak tartja az esetleg belőlük elkészült filmváltozatot. Pont abban rejlik ugyanis a varázsuk, hogy olyan szereplőket, helyszíneket képzelsz el, amilyeneket csak szeretnél. Ez pedig nem valami sablon alapján működik, hanem mindenkinél mást jelent.

Elkeserítőnek tartom, hogy jelentősen csökkent a könyvek értéke napjainkban, és sokan már csak bizonyos alkalmakra vásárolnak belőle. Ennek eredménye pedig, hogy egyre több könyvesbolt kényszerült arra, bezárjon, és attól tartok, sajnos ez a jövőben is folytatódni fog.

Pedig a könyv egy olyan érték, melynek nemcsak a múltban kellene előkelő helyen állnia. Megérdemelné, hogy a jelenben, sőt, a jövőben is kiemelt szerep illesse meg.

Ezt is szeretjük