20 perces zserbómuffin
A zserbómuffin az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Karácsonykor a legtöbb családban a zserbó kötelező sütemény. Készítsd az idén egy kicsit másként! A nagyon finom zserbómuffin sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus édesség.
Zserbómuffin
Hozzávalók 24 darabhoz
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 30 dkg puha vaj
- 24 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 6 evőkanál baracklekvár
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 24 teáskanál baracklekvár
Csokoládémáz
- 20 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 14 dkg puha vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban dolgozd habosra a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Adj hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd folyamatos keverés mellett adagold a tejjel együtt a tojásos masszához.
A muffintepsit béleld ki ünnepi papírkapszlikkal, és háromnegyedig töltsd meg a mélyedéseket. Tégy mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
A mázhoz elegyítsd a kakaót és a cukrot, keverd hozzá a puha vajat. Óvatosan melegítsd olvadásig. Arra vigyázz, hogy ne forrjon. A kész mázat csorgasd a muffinok tetejére. Díszítheted cukorkákkal, dióval. Hagyd állni, amíg a csokoládé megköt.