20 perces zserbómuffin

A zserbómuffin az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsonykor a legtöbb családban a zserbó kötelező sütemény. Készítsd az idén egy kicsit másként! A nagyon finom zserbómuffin sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus édesség.

Zserbómuffin

Hozzávalók 24 darabhoz

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg puha vaj
  • 24 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 24 teáskanál baracklekvár

Csokoládémáz

  • 20 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 14 dkg puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban dolgozd habosra a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Adj hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd folyamatos keverés mellett adagold a tejjel együtt a tojásos masszához.

A muffintepsit béleld ki ünnepi papírkapszlikkal, és háromnegyedig töltsd meg a mélyedéseket. Tégy mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.

A mázhoz elegyítsd a kakaót és a cukrot, keverd hozzá a puha vajat. Óvatosan melegítsd olvadásig. Arra vigyázz, hogy ne forrjon. A kész mázat csorgasd a muffinok tetejére. Díszítheted cukorkákkal, dióval. Hagyd állni, amíg a csokoládé megköt.

Ezt is szeretjük