20 perces zserbómuffin
A zserbómuffin az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »
- 7 sikkes nő Hollywoodból, aki megmutatta, hogy milyen nőies tud lenni a rövid frizura: ezek a fazonok sosem mennek ki a divatból »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
Karácsonykor a legtöbb családban a zserbó kötelező sütemény. Készítsd az idén egy kicsit másként! A nagyon finom zserbómuffin sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus édesség.

Zserbómuffin
Hozzávalók 24 darabhoz
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 30 dkg puha vaj
- 24 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 6 evőkanál baracklekvár
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 24 teáskanál baracklekvár
Csokoládémáz
- 20 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 14 dkg puha vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban dolgozd habosra a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Adj hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd folyamatos keverés mellett adagold a tejjel együtt a tojásos masszához.
A muffintepsit béleld ki ünnepi papírkapszlikkal, és háromnegyedig töltsd meg a mélyedéseket. Tégy mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
A mázhoz elegyítsd a kakaót és a cukrot, keverd hozzá a puha vajat. Óvatosan melegítsd olvadásig. Arra vigyázz, hogy ne forrjon. A kész mázat csorgasd a muffinok tetejére. Díszítheted cukorkákkal, dióval. Hagyd állni, amíg a csokoládé megköt.
Még több recept