Mennyei saját készítésű tiramisus trüffel - Csokis, amarettós, tejszínes finomság
Az apró, gusztusos tiramisus trüffeleknek képtelenség ellenállni.
A különféle finomságoktól roskadozó karácsonyi asztalon ugyanolyan jól mutatnak ezek a tiramisus trüffelek, mint ajándékként a fa alatt. Édesítsd meg szeretteid ünnepét Ötvös Zsuzsa édességével!
Tiramisus trüffel
Hozzávalók 20 darabhoz
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg habtejszín
- 2 csapott teáskanál instant kávé
- 2 teáskanál amaretto likőr
- 1 teáskanál puha vaj
- 10 db keksz
- kakaópor
- mogyoró
Elkészítés:
A habtejszínt melegítsd meg, és oldd fel benne az instant kávét. Ezt a keveréket adagold három-négy részletben az olvasztott fehér csokihoz. Így szép sima, tökéletes állagú csokoládékrémet kapsz. Ekkor keverd hozzá a likőrt, majd a puha vajat. Tedd a krémet egy nejlonzsákba, és rakd a hűtőbe egy-két órára.
Amikor már formázható állagú, a zsákot vágd ki, és készíts a masszából kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt edénybe. Ismét hűtsd egy kicsit, majd kézzel gömbölyítsd át őket, és újra tedd vissza a hűtőbe. A kekszeket reszeld le vagy aprítógépben törd össze, és öntsd a morzsát egy kistálba.
Az étcsokit vágd apróra, a kétharmadát olvaszd meg vízgőz fölött. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a maradékot. Az lehűti egy kicsit a csokoládét, így eléri a körülbelül 32 fokos, ideális munkahőmérsékletet. A csokoládéban egyenként mártsd meg a gombócokat, majd rögtön forgasd meg a kekszmorzsában, a kakaóban vagy az apróra vágott mogyoróban. Hagyd a csokit szobahőmérsékleten megszilárdulni.