Sütés nélküli zserbógolyó: 50 perc alatt megvan, és elképesztően finom
Nem tudsz sütni? Az ünnepi süti kozmopolita változatát nem is kell!

zserbógolyó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi asztal egyik kötelező eleme a desszert, ilyenkor még azok is belevágnak valamilyen desszert elkészítésébe, akik egész évben kerülték a konyhát. Jó hír, hogy a nagyiféle zserbó modern változatát sütés nélkül, könnyedén elkészíthetjük akár napokkal a karácsonyi hajrá előtt. Bár a formája nem klasszikus, de ízben hozza mindazt, amit egy zserbótól elvárunk. Sőt egy kis változtatással az épp diétázó vendégeidet is meglepheted, ha a cukros hozzávalókat cukormentessel helyettesíted. 

zserbógolyó álló

Sütés nélküli zserbógolyó

Hozzávalók 13 darabhoz:

  • 15 dkg puha aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 0.5 dl rum
  • 5 dkg dióbél
  • 1 evőkanál vaj
  • 8 dkg étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt sárgabarackot aprítsd nagyon kicsi kockákra, majd 25 percre áztasd rumba, és időnként keverd át. Közben a dióbelet vágd durvára, és tedd félre.

 

A rumba áztatott sárgabarackot alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze a darált dióval és a porcukorral, és adj hozzá annyi baracklekvárt, hogy a massza összeálljon, és könnyen formázható legyen, majd gyúrj belőle dió méretű golyókat.

 

Vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét, add hozzá a vajat, és várd meg, míg felolvad. Utána vedd le a gőzről, és forgasd bele a csokimázba a zserbógolyókat, majd mielőtt megszilárdul rajtuk a csokibevonat, szórd meg őket durvára aprított dióval, vagy díszítsd egy negyed dióbéllel. A zserbógolyókat tálalásig tárold hűvös helyen.

Kóstoltad már a hagyományos zserbót almával? Málnalekvárral még különlegesebb lesz. 

 

(Fotó: Kiss Marietta Panka)

Ezt is szeretjük