Sütés nélküli islergolyó lekvárral töltve, roppanós csokival: épp olyan finom, mint az eredeti

Egyszerű hozzávalókból fél óra alatt mennyei karácsonyi sütit készíthetsz. Nincs vele sok macera, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.

Sütés nélküli islergolyó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a süti igazi életmentő, ha csak egy fél órád van a karácsonyi édesség elkészítésére. A hozzávalókat beszerezheted a sarki kisboltban, és fél óra múlva már kész is a lekvárral töltött islergolyó. 

Egy tálban alaposan keverd össze a darált kekszet, a darált diót és a porcukrot, majd morzsolj bele 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze a tésztával. Keverd hozzá a tejet, hogy a massza összeálljon és könnyen formázható legyen. Óvatosan adagold, mert ha túl lágy lesz a massza, nagyon nehéz lesz vele dolgozni.
Egy tálban alaposan keverd össze a darált kekszet, a darált diót és a porcukrot, majd morzsolj bele 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze a tésztával. Keverd hozzá a tejet, hogy a massza összeálljon és könnyen formázható legyen. Óvatosan adagold, mert ha túl lágy lesz a massza, nagyon nehéz lesz vele dolgozni.

Sütés nélküli islergolyó

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál sűrű lekvár tetszőleges ízben
  • 20 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 2 dkg apróra vágott dió
Recept idők

Elkészítés:

Az ünnepek előtt is elkészítheted ezt a finom vendégvárót, mert a hűtőben több napig is eláll. Bár a formája nem klasszikus, de ízben hozza mindazt, amit egy islertől elvárunk. 

A masszából formázz dió méretű golyókat. Egyenként lapítsd szét a tenyeredben a gombócokat, töltsd meg egy fél kávéskanálnyi lekvárral, és óvatosan hajtogasd rá a tésztát, majd formálj belőle ismét golyókat. Nem baj, ha egy kicsit kifolyik a lekvár, mert a csokibevonat a végén szépen összetartja majd a golyókat.
A masszából formázz dió méretű golyókat. Egyenként lapítsd szét a tenyeredben a gombócokat, töltsd meg egy fél kávéskanálnyi lekvárral, és óvatosan hajtogasd rá a tésztát, majd formálj belőle ismét golyókat. Nem baj, ha egy kicsit kifolyik a lekvár, mert a csokibevonat a végén szépen összetartja majd a golyókat.
Törd össze a csokoládét, és egy tálban tedd a mikróba 3-5 perce, hogy megolvadjon. Miután kivetted a mikróból, adj hozzá 5 dkg vajat és keverd simára, míg a vaj elolvad.
Törd össze a csokoládét, és egy tálban tedd a mikróba 3-5 perce, hogy megolvadjon. Miután kivetted a mikróból, adj hozzá 5 dkg vajat és keverd simára, míg a vaj elolvad.
Az islergolyókat forgasd bele az olvadt csokoládéba, majd helyezd rácsra őket, és díszítsd apróra vágott dióval.
Az islergolyókat forgasd bele az olvadt csokoládéba, majd helyezd rácsra őket, és díszítsd apróra vágott dióval.
Tedd hűvös helyre, hogy a csokimáz roppanósra szilárduljon. Hűtőben több napig is eláll, ezért érdemes már ünnepek előtt elkészíteni.
Tedd hűvös helyre, hogy a csokimáz roppanósra szilárduljon. Hűtőben több napig is eláll, ezért érdemes már ünnepek előtt elkészíteni.
Ezt is szeretjük