30 perces karamellizált kelbimbó ünnepi sültek mellé: a sütéstől lesz különleges az íze
A sült kelbimbó pikáns karamellbundában olyan különleges ízélmény, amitől mindenki elámul. Ezt a szenzációs köretet a gyerekek is imádják.
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, viszont egy kis csavarral ínycsiklandó köretet készíthetsz belőle. Felejtsd el az unalmas párolt változatot, mert ennek a zöldségnek az íze valójában sütéssel tud kiteljesedni.
Sült kelbimbó karamellbundában
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 3 evőkanál balzsamecetkrém
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál citromlé
- 2 dl víz
Elkészítés:
A balzsamecetes mázzal bevont kelbimbók a sütőben néhány perc alatt karamellizálódnak, kívül ropogósak lesznek, belül krémesen lágyak maradnak. Az étel önmagában és köretként, sültek mellé is megállja a helyét, érdemes karácsonykor kipróbálni.