Így spórolj meg ezreket a karácsonyi ajándékok vásárlásánál!
Fogadd meg spórolós tippjeinket, hogy a pénztárcád karácsony után is dagadjon!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony évről évre egyre jobban megviseli az emberek költségvetését. Az ajándékok bizony igen drágák, nem beszélve arról, hogy az egyéb kiadások - például ünnepi menü a vendégeknek - is csökkentik a pénztárcád súlyát.

Ha nem szeretnél teljesen legatyásodni az év végére, akkor fogadd meg tanácsainkat, melyekkel akár több ezer forintot is megtakaríthatsz!

Nem minden a csomagolás

A csillogó, aranyos ajándékzacskókat, valamint a vonzó csomagoló papírokat nyugodtan tekintheted felesleges pénzkidobásnak, hiszen egyrészt drágák, másrészt pedig kérészéletűek, mivel az ajándékok kinyitása után szinte egyből a kukában végzik.

Ugyanez elmondható a drága üdvözlőkártyákról is. Funkciójuk szerint ezek segítségével tudathatod a megajándékozott hozzátartozóddal, hogy kellemes ünnepet kívánsz neki, mégis lényegtelen darabnak számítanak, hiszen általában a karácsony másnapját sem élik meg.

Ha mindenáron díszes csomagolást szeretnél, akkor használd a klasszikus barna csomagolópapírt kreatívan. Péládul ha krumpliból készült pecsétnyomóval kidíszíted, máris olcsóbban kijösz, és még a környezetedet is megkíméled, hiszen ez a papír újrahasznosítható, illetve eleve újrahasznosított.

Vedd meg olcsóbban!

Bár a hangzatos akciós szalagcímek jól mutatnak a pláza üzleteinek ablakain, mégsem szabad a vásárlást elsietni. Advent időszakában ugyanis rengeteg leárzás felirattal találkozhatsz, de ezeknek csak a töredéke olyan, ami ténylegesen csökkentett összeget jelent

Lehet, hogy valójában csak néhány száz forinttal vitték lejjebb az áru értékét, ezért érdemes több helyen is körbenézni, mielőtt sietve a kasszához járulsz. Előfordulhat, hogy egy kevésbé forgalmas üzletben ugyanahhoz a termékhez akár több ezer forinttal olcsóbban is hozzájuthatsz. Sőt, az interneten már vannak olyan weboldalak, ahol a különböző üzletek árait hasonlítják össze, itt is kiválaszthatod a számodra legideálisabbat. Ilyen például az Árukereső is.

Ehető meglepetés

Ha szeretnéd, hogy a pénztárcád karácsony után is dagadjon, akkor készíts gasztroajándékot! Nem csak olcsó, de isteni is!

Listára fel!

Ha nincs kész lista a zsebedben, hogy milyen ajándékokat tervezel megvásárolni, bizony könnyű kísértésbe esni, és a kitűzött összegen felül költekezni. Ezért érdemes egy papírra felírni, hogy milyen meglepetések jöhetnek szóba az adott embernek, illetve azt is feljegyezheted, hogy kire mennyit szánsz.

Így céltudatosabban tudsz haladni az üzletekben, és nehezebben tévedsz olyan polchoz, ahonnan semmi nem kell. Sőt, kisebb az esélye annak is, hogy saját magadnak is beszerzel ezt-azt.

Ezt is szeretjük