Mit nézett a '70-es, '80-as években az ország karácsony este?

Te is mosolyogni fogsz, ha látod.

Ha viszont átélted, megmelegszik a szíved.

nagykep?cikkid=163168&kep=regi-tv-lead

Dia

	1987-ben indult a magyar sorozatok történetében úttörőnek számító Szomszédok széria. Hétről hétre figyelemmel kísértük a lakótelep népszerű és kevésbé szimpatikus hőseit. Ők mindig velünk ünnepeltek, hiszen stílszerűen úgy alakították a történetet, hogy karácsonykor, szilveszterkor és húsvétkor is aktuális eseményeket látott a néző. Vágási Feriék nehézségekkel teli családi életét figyeltük szentestén is, és együtt mérgelődtük velük, amikor Janka néni betoppant, hogy szétzúzza az ünnepi idillt. Érdemes megfigyelni a disztingvált kis karácsonyfát, amely elengedhetetlen szériakelléke volt a panelünnepeknek.		Kattints ide, ha újra át akarod élni a kalandokat!

1987-ben indult a magyar sorozatok történetében úttörőnek számító Szomszédok széria. Hétről hétre figyelemmel kísértük a lakótelep népszerű és kevésbé szimpatikus hőseit. Ők mindig velünk ünnepeltek, hiszen stílszerűen úgy alakították a történetet, hogy karácsonykor, szilveszterkor és húsvétkor is aktuális eseményeket látott a néző. Vágási Feriék nehézségekkel teli családi életét figyeltük szentestén is, és együtt mérgelődtük velük, amikor Janka néni betoppant, hogy szétzúzza az ünnepi idillt. Érdemes megfigyelni a disztingvált kis karácsonyfát, amely elengedhetetlen szériakelléke volt a panelünnepeknek.

Kattints ide, ha újra át akarod élni a kalandokat!

Dia


            	Nincs ember, aki ne ismerné és szeretné a Tévé Macit. Rengeteg generáció nőtt fel rajta, és még sokaknak szerez örömöt ezután is, gyermeknek és felnőttnek egyaránt. A régi küllemű, kedves Tévé Maci és Paprika Jancsi barátja minden karácsonyra ünnepi díszbe öltöztették a kis szobájukat, és magukat is. A reklámban csodálatos retró díszeket is láthatsz, amelyek a reneszánszát élő vintage stílus miatt most újra nagyon felkapottak.
            	Ide kattints, ha látni akarod, hogy ünnepel a Maci!

Nincs ember, aki ne ismerné és szeretné a Tévé Macit. Rengeteg generáció nőtt fel rajta, és még sokaknak szerez örömöt ezután is, gyermeknek és felnőttnek egyaránt. A régi küllemű, kedves Tévé Maci és Paprika Jancsi barátja minden karácsonyra ünnepi díszbe öltöztették a kis szobájukat, és magukat is. A reklámban csodálatos retró díszeket is láthatsz, amelyek a reneszánszát élő vintage stílus miatt most újra nagyon felkapottak.

Ide kattints, ha látni akarod, hogy ünnepel a Maci!

Dia

	A televíziózás fénykorában rengeteg színvonalas tévéfilm, tévéjáték készült. Megszoktuk, hogy minden ünnepre készül valamilyen szórakoztató műsor. Karácsonykor minden család várta a szokásos esti összeállítást, és általában az ment a tévében az ünnepi vacsora hangulatos háttérzajaként. 1978-ban készült a Betlehemi királyok című zenés program, amely a legszebb karácsonyi dalokat és verseket fogta keretbe, A téli csillag meséje című tévéfilm zenéjével. Olyan nagyszerű színészek és énekesek szerepeltek benne, mint Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Hegedűs D. Géza és még sokan mások. A benne lévő klipeket azóta is előveszi, dúdolgatja, nézegeti minden család.	Idézd fel itt a gyönyörű dalokat!

A televíziózás fénykorában rengeteg színvonalas tévéfilm, tévéjáték készült. Megszoktuk, hogy minden ünnepre készül valamilyen szórakoztató műsor. Karácsonykor minden család várta a szokásos esti összeállítást, és általában az ment a tévében az ünnepi vacsora hangulatos háttérzajaként. 1978-ban készült a Betlehemi királyok című zenés program, amely a legszebb karácsonyi dalokat és verseket fogta keretbe, A téli csillag meséje című tévéfilm zenéjével. Olyan nagyszerű színészek és énekesek szerepeltek benne, mint Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Hegedűs D. Géza és még sokan mások. A benne lévő klipeket azóta is előveszi, dúdolgatja, nézegeti minden család.

Idézd fel itt a gyönyörű dalokat!

Fotó: www.hardrock.hu

Dia

	A Zenebutikot azért imádtuk, mert kezdetben csak ez a műsor szórta azokat a vágyott nyugati videoklipeket, amelyeket más csatornákon álmunkban sem tudunk elérni. Juhász Előd nagyszerű érzékkel válogatta össze a klasszikus és modern zenéket a műsorában, és műfaji sokszínűséggel tette vonzóvá minden korosztály számára a Zenebutikot. Mindig volt ünnepi különkiadás, ahol a '80-as években rengetegszer, de megunhatatlanul csendült fel minden karácsonykor a Wham együttestől a Last Christmas örökéletű klasszikus.		Hallgass bele, immáron többszázadszorra, és érzékenyülj el!

A Zenebutikot azért imádtuk, mert kezdetben csak ez a műsor szórta azokat a vágyott nyugati videoklipeket, amelyeket más csatornákon álmunkban sem tudunk elérni. Juhász Előd nagyszerű érzékkel válogatta össze a klasszikus és modern zenéket a műsorában, és műfaji sokszínűséggel tette vonzóvá minden korosztály számára a Zenebutikot. Mindig volt ünnepi különkiadás, ahol a '80-as években rengetegszer, de megunhatatlanul csendült fel minden karácsonykor a Wham együttestől a Last Christmas örökéletű klasszikus.

Hallgass bele, immáron többszázadszorra, és érzékenyülj el!

Fotó: http://archivum.mediaklikk.hu

Dia

	A Skála és a többi, ma már nem létező nagyáruház kitett magáért az ünnepek előtt. A karácsonyi reklámjaikat szinte szeretni lehetett, és az olyan jól sikerült kedves kis figurák, mint a Skála Kópé, mindig odaragasztották az embert pár másodpercre a tévé elé. A klasszikus "Ez az ajándék egy kis emlék, tőlem neked…" verziót sajnos nem találtuk meg, de a figura másik ikonikus reklámját felidézheted a kép alatt.	Hallgasd meg, hogy énekelt a Skála Kópé!

A Skála és a többi, ma már nem létező nagyáruház kitett magáért az ünnepek előtt. A karácsonyi reklámjaikat szinte szeretni lehetett, és az olyan jól sikerült kedves kis figurák, mint a Skála Kópé, mindig odaragasztották az embert pár másodpercre a tévé elé. A klasszikus "Ez az ajándék egy kis emlék, tőlem neked…" verziót sajnos nem találtuk meg, de a figura másik ikonikus reklámját felidézheted a kép alatt.

Hallgasd meg, hogy énekelt a Skála Kópé!

Fotó: Youtube
Ezt is szeretjük
Szerző: Marity Mira
Fotó: