A Mikulás e-mail címe

Ide írhattok neki a gyerkőccel

Ha ide írtok, biztosan elolvassa a leveleteket a Mikulás. Akár meg is látogathatjátok a fehérszakállút.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok gyerek - sőt, néha felnőtt is - ír a Mikulásnak, felsorolva a kívánságait, esetleg csak kiöntve a szívét, aztán a levelet bedobják egy random postaládába, ám visszajelzés ilyenkor - érhető módon - általában nem érkezik.

Ha nem szeretnéd, hogy csemetéd is válasz nélkül maradjon, ajánljuk figyelmetekbe a cikkben szereplő címet. Sőt, nemcsak levelet írhattok a nagyszakállúnak, de meg is látogathatjátok, méghozzá a saját házikójában. Talán furcsán hangzik, de valószínűleg neked is akkora élmény lesz, mint neki.

Sokan írnak a Mikulásnak

Nem ti lesztek az egyetlenek, akik tollat vagy klaviatúrát ragadnak az ünnepek közeledtével.

Évente több ezer levél érkezik, ezek között találunk orosz, angol, de szerb nyelven írt levelet is - mondta el a Feminának Tibenszky Moni Lisa, Mikulásfalva rendezvényigazgatója. - Nagyon sok gyermek rajzot készít, és arra írja kedves sorait. Ami meglepő, hogy néha felnőttek is tollat ragadnak, és írnak a Mikulásnak, életük nehéz pillanatait, keserűségüket megosztva, így könnyítve bánatukon.

A legmeghatóbbak a szegénységben élő családok levelei, melyekben segítséget kérnek, ajándékot, illetve éppen azt, hogy tegyük lehetővé számukra a Mikulással való személyes találkozást. Sok esetben meghívtuk ezeket a gyerekeket, akik legszebb fehér fodros ruhácskájukban, kissé zavartan, de mindig könnyekig meghatóan csillogó, őszinte tekintettel álltak meg a Mikulás előtt. A csoda csak ekkor kezdődött, talán mindkettejük számára.

Moni megosztotta azt a bizonyos e-mail címet is: info@mikulasfalva.com, ha pedig a hagyományos levelezést választjátok, a Mikulás, 2425 Nagykarácsony címet írjátok a borítékra. Mint megtudtuk, a Mikulás minden egyes levélre válaszol - ebben a manók is segédkeznek neki.

Meg is látogathatjátok

Levélírás helyett - vagy mellett - akár személyesen is tiszteleteteket tehetitek a nagyszakállúnál.

Magyarországon egyedül a Fejér megyei Nagykarácsony településen, azaz a mesebeli Mikulásfalván látogathatják meg kicsik és nagyok egyaránt a Mikulást a saját házában. A kertben a Mikulás csodálatos szarvasai, a Csillagszán és a Jóság kútja várja a látogatókat, hogy csínytevéseiktől megszabadulva léphessenek be a házba, ahol a nagyszakállú a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Megmutatja nekik a távolba látó csövét, a titkosírással írt Nagykönyvét, melyben mindannyiunknak van egy-egy oldala, amit azonban csak ő tud elolvasni.

Természetesen meghallgatja a kérdéseket, kéréseket, sokszor a kedves verseket, dalocskákat is. Minden vendég ajándékcsomaggal távozik, de legfőképp a Mikulással való személyes találkozás élményével, ami még a komoly felnőtteket is meghatja.

Tematikus Mikulás program

Arra is van lehetőség, hogy a gyerkőc társaival látogassa meg a fehérszakállút. November 21. és december 21. között zajlik a tematikus Mikulás program, ahova hétköznap főként óvodás és iskolás csoportok érkeznek az ország számos pontjáról, míg a hétvégéken főként családok, baráti társaságok.

- A kezdeményezés ötletgazdája a Magyar Posta volt, amely Nagykarácsony településen indította el a máig népszerű adventi szeretetpostáját, adventi bélyegzését - tudjuk meg Tibenszky Moni Lisától. - Azóta a programkínálat kibővült népi játszóházzal, retró diafilmpajtával, mézeskalács-kiállítással, mini állatkerttel, meseházikókból kialakított adventi vásárral, de az üzenet továbbra is megegyezik az eredetivel - egy kedves mese- és mondavilág felidézése, egy örök emlék a látogatók számára a Mikulásnál.

A csoportok számára november 6-ig van mód kedvezményes belépődíj mellett való regisztrációra. A kiemelt hétvégi programokra bejelentkezés vagy online jegyvásárlás javasolt: info@mikulasfalva.com

Ezt is szeretjük