Minden idők legbotrányosabb bűnügyei, amiket a Mikulás követett el
A Mikulás sem mindig a jófiúk táborát erősíti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy pocak, fehér szakáll, jóságos külső, ki gyanakodna az ártatlanságot megtestesítő Mikulásra? Valószínűleg senki, legalábbis ezt gondolták a következő bűnözők is, akik a piros ruhába bújva próbálták áldozataikat csőbe húzni.

Utóbbiak közül egyesek megúszták, mások sajnos nem jártak ilyen szerencsével. Ismerd meg a legbotrányosabb, Mikulás-kosztümben elkövetett bűntényeket!

A Mikulás mint drogbáró

2011 decemberében a berlini Alexanderplatzon rendezett karácsonyi vásárból tucatnyi embert kellett kórházba szállítani, akik émelygésre, hányásra panaszkodtak, sőt, többen közülük az eszméletüket is elveszítették. Hamar kiderült, hogy az áldozatok mind ugyanattól a Mikulásnak öltözött férfitól fogadtak el egy-egy pohár italt, aki elfelejtette azt az apróságot megemlíteni, hogy randidrogot kevert a frissítőbe.

A férfi a vásárban járva-kelve, egy üveg alkohollal a kezében arra kérte az embereket, hogy ünnepeljék a karácsonyt vele együtt - mindez senkiben nem keltett gyanút, az áldozatok egytől egyig azt hitték, valamelyik stand portékáját népszerűsítik ilyen módon. A Mikulás prédái - elsősorban fiatal lányok és nők - elfogadták a kínált italt, ám hamarosan rosszul lettek, többen rövid távú memóriakiesésről számoltak be, és azt sem tudták, mi történt velük.

Ez pont elegendő volt ahhoz, hogy a férfiról ne tudjanak használható személyleírást adni. Egyetlen áldozat volt, aki a fehérszakállút 40 év és 180 centiméter körüli férfinak írta le, de sajnos ez alapján nem tudták elkapni a tettest.

Gyilkos Mikulás

2012-ben, egy hónappal azután, hogy Gabriel Caddist az izraeli Jaffa városának ortodox egyház vezetőjévé választották, a férfit hívei szeme láttára brutálisan meggyilkolták. A Szent György-templom előtt megrendezett parádén Jézus Krisztus születését ünnepelték, ám a vidámság nem tartott sokáig. Az ünnepség közepén egy férfi Mikulás-kosztümben hirtelen felszaladt a pódiumra, megállt Caddis mögött, és kést szúrt annak fejébe.

Caddisnak annyira ereje volt még, hogy felkiáltott: leszúrtak!, majd a földre hanyatlott. Azonnal félbeszakították a rendezvényt, és kórházba szállították a sérült vezetőt, de sajnos az életét nem tudták megmenteni. Az izraeli rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre, hogy kivizsgálják a gyilkosság körülményeit. Hat embert tartóztattak le, akikről feltételezték, hogy féltékenyek voltak Caddisra, ezért ölették meg, de a mai napig nem hoztak végleges ítéletet az ügyben.

Rabló Mikulás

A Tennessebeli Brentwood 2010-ben David Cotton nevétől volt hangos. A 20 éves férfi rossz anyagi körülmények között élt, bár a pénzért megdolgozni nemigen akart, ezért 2009-ben úgy döntött, kölcsönveszi a család egyik férfitagjától a Mikulás-jelmezét, és bankot rabol.

Így sétált be a SunTrust Bankba, pisztollyal és egy nagy ajándékoszsákkal a kezében. Teljes nyugalomban elsétált a bank pénztáráig, majd az alkalmazottra fegyvert fogott, és egy meg nem nevezett összeggel távozott, mintha mi sem történt volna.

A férfit sikeres cselekedete felbátorította, hogy újból próbálkozzon, 2010-ben Szent Patrick napján koboldnak öltözve rabolt ki egy bankot a szomszédos Gallatin városában. Ám ezúttal a rendőrség üldözőbe vette, majd bekerítette. A kétségbeesett Cotton nem akart a törvény előtt felelni tetteiért, ezért a tűzharc közepette fejbe lőtte saját magát.

Ezt is szeretjük