Meseszép, illatos koszorú almából és fahéjból
Cseppnyi csoda
Karácsonyfádat, de a lakás bármely pontját díszítheted ezzel a parányi csodával, mely az ünnep illatait ontja.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alma és a fahéj a karácsonyi készülődés nélkülözhetetlen konyhai kellékei - minden bizonnyal a te konyhádban is akad belőlük az ünnep közeledtével.

Bár korábban nagy valószínűséggel elsősorban sütéshez használtad őket, néhány egyszerű mozdulattal gyönyörű, illatos díszeket készíthetsz belőlük.

Így készítsd el!

Amire szükséged lesz

  • kisebb méretű vesszőkoszorú
  • 1 alma
  • ragasztópisztoly
  • néhány fahéjrúd
  • fél centi széles szaténszalag

A hozzávalókat áruházakban vagy hobbiboltokban szerezheted be.

Az almákat vágd fel egyenlő vastagságú karikákra, majd áztasd őket citromos vízbe néhány percig, hogy ne barnuljanak be.

Miután lecsöpögtetted, tedd őket zsírpapírral kibélelt tepsibe, és a körülbelül 70 fokos sütőben addig hagyd őket sülni, amíg teljesen ki nem száradnak.

Az almakarikákat ragasztópisztollyal rögzítsd a vesszőkoszorún. Tegyél egy-két csepp ragasztót a szeletek hátoldalára, majd nyomd őket a koszorúalapra.

Szorosan egymás mellé helyezd őket, az sem baj, ha fedik egymást, a lényeg, hogy ne legyen hézagos a díszítés. Ha körbeértél, várj 10-20 percet, hogy megkössön a ragasztás.

A fahéjrudakat vágd fel kisebb darabokra, majd egyenlő távolságra egymástól ragaszd őket az almák tetejére.

Ha vastagabb rudakat vásároltál, akkor elég egyet ragasztanod egy helyre, ha vékonyabbak, tehetsz akár kettőt vagy hármat is egymás mellé.

Koszorú lépésről lépésre

Ha szeretnéd az adventi koszorút is saját magad elkészíteni, nézd meg videónkat, melyből megtudhatod, hogyan érdemes hozzáfogni!

A díszítéshez vágj két darab 15 centis szalagdarabot, majd a kettőt összefogva köss belőlük masnit. Két fahéjrúd között egy csepp ragasztóval rögzítsd.

A csöppnyi koszorút egy vékony cérnával akár a függönyre is felakaszthatod - készíts belőle többet is, és akár az egész lakást almás-fahéjas illatba boríthatod.

Ezt is szeretjük