Olvasóink kérték! Csokifenyős, málnás-csokis torta recept

A málnás-csokis torta annyira finom, hogy lehetetlen neki akár kicsit is ellenállni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem ámítunk, csokifenyős, málnás-csokis tortát készíteni lényegesen több időbe telik, mint egy muffint összedobni, azonban a két sütemény ízvilága közel sem hasonlítható össze.

Ugyanakkor a karácsonyt várva talán lesz kedved elbíbelődni vele, hiszen mi lehet ennél ünnepibb desszert? Olvasói kérésre jöjjön a recept!

Csokifenyős, málnás-csokis torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 nagyméretű tojás
  • 3 bögre cukor - benne egy vaníliás cukor
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 bögre forró kávé
  • 1,5 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 bögre író - kis vízzel hígított joghurttal vagy kefirrel helyettesíthető
  • 1/3 bögre minimum 60% kakaótartalmú étcsokoládé pasztilla vagy apróra darabolt csokoládé
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 3/4 bögre olaj
  • 1/8 teáskanál só

Hozzávalók a málnás töltelékhez:

  • 2-4 evőkanál friss vagy fagyasztott málna összevágva
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • fél bögre málnadzsem

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 3/4 bögre minimum 60% kakaótartalmú étcsokoládé pasztilla vagy apróra darabolt csokoládé
  • 3/4 bögre tejszín

Hozzávalók a vaníliás vajas krémhez:

  • 40 dkg vaj vagy margarin - szobahőmérsékletű
  • 3 + 3/4 bögre porcukor
  • 3 evőkanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál tejszín
  • csipet só

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 150°C-ra. Vajazd és lisztezd ki a tortaformákat. A három réteghez három 22 centiméter átmérőjű kerek tortaformát javasol az eredeti recept. Tedd a csokoládét egy közepes méretű tálba, és öntsd rá a forró kávét. Várj pár percet, majd kevergesd addig, amíg a csoki el nem olvad.

Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. A robotgép edényébe üsd bele a tojásokat, és verd fel három perc alatt a habverő segítségével, amíg sűrű, világossárga színű masszává nem válik.

Robotgéppel folyamatosan keverve add hozzá apránként az olajat, az írót - vagy a helyettesítőt - és a csokoládé-kávé keveréket. Ezután szintén folyamatos keverés mellett apránként add hozzá a lisztkeveréket, amíg tökéletesen elegyedik. Oszd el a masszát három egyenlő részre a tortaformákba. A középső rácson süsd körülbelül 60-70 percig. Rácson hűtsd ki a piskótarétegeket. Teljes kihűlés után egyenként szorosan tekerd folpackba, és tedd mélyhűtőbe minimum három, maximum 24 órára.

A málnás töltelékhez az alapanyagokat egy kis serpenyőben forrald fel, majd tedd félre hűlni. A málnát helyettesítheted eperrel vagy szederrel is tetszés szerint. A csokoládékrémhez a tejszínt kis lángon melegítsd fel egy kisebb edényben, vigyázz, mert nem szabad forrnia. Add hozzá a csokoládét, és kavargasd, amíg teljesen el nem olvad. Vedd le a tűzhelyről, és tedd félre hűlni.

A vaníliás tortabevonó krémhez a vajat verd habosra robotgép segítségével. Add hozzá a porcukrot és a sót, és alaposan dolgozd bele a vajba robotgéppel. Add hozzá a tejszínt és a vaníliakivonatot is. Robotgéppel magas fokozaton verd a masszát további öt percig, amíg a keverék kicsit felhabosodik.

Állítsd össze

Már csak a torta összeállítása van hátra. Az első tortalapra öntsd rá a csokoládékrém felét, oszlasd el egyenletesen. Erre kanalazd rá a gyümölcsös töltelék felét. Tedd rá a második piskótalapot, és ismételd meg a műveletet a maradék csoki- és gyümölcskrémmel. Tedd rá a harmadik tortalapot, majd az egészet egyenletesen vond be a vaníliás-vajas krémmel.

Ezt díszítheted a szuper csokoládé fenyőfákkal, aminek elkészítését itt találod.

Fotók és recept: chocolateandcarrots.com

Top 10-es lista édesszájúaknak

Ha hasonló ínyenc süteményekre vágysz, akkor nézz körbe galériánkban még több receptért!

A top 10 karácsonyi sütemény receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük