Linzertészta illatos mézeskalácsfűszerekkel: ünnepire is díszítheted

Egyik kedvelt karácsonyi sláger a linzer. A sütit most felturbózzuk kicsit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A linzer generációk kedvence, az linzeres aprósüteménynek pedig senki nem tud ellenállni. Ha pedig a tésztát megbolondítod egy kis mézeskalács-fűszerkeverékkel, mennyei édességet készíthetsz.

Az ünnepi fűszerekkel készült linzertészta olyan, mint egy hamis mézeskalács. Könnyebben elkészíthető az igazinál, és nem olyan költséges az alapanyagigénye.

Idén süss ünnepi fűszeres linzert

A karácsonyi aromával fűszerezett linzert már hetekkel szenteste előtt megsütheted, és jól záródó fémdobozban vagy dunsztosüvegben gond nélkül eláll. Szépen lehet díszíteni, és ajándékként is megállja a helyét.

Omlós karácsonyi linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 bio citrom héja
  • fél teáskanál sütőpor
  • fűszerek - őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A vajat vedd ki hűtőből, mielőtt nekilátnál, hogy könnyebb legyen majd vele dolgoznod. A lisztet mérd ki egy tálba, a legjobb, szitáld át, ahogyan a sütőport is, majd morzsold el a vajat a liszttel. A vaníliás cukrot keverd simára a tojássárgájával és a fűszerekkel majd add a liszthez, és gyúrd össze jó alaposan a tésztát, ha már elválik az edény falától és a kezedtől, akkor biztosan jó lett.

Egy alkalmas felületet lisztezz be, nyújtsd ki rajta a tésztát egy centi vastagra, majd szaggasd ki. Használj karácsonyi kiszúrókat. Egy tepsibe tégy sütőpapírt, tedd rájuk a nyers linzereket, majd 180 fokon süsd őket készre, körülbelül 15-20 perc alatt. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek. Utána díszítheted ugyanúgy tojáshabbal, színes cukorral vagy amivel szeretnéd.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük