Linzertészta illatos mézeskalácsfűszerekkel: ünnepire is díszítheted
Egyik kedvelt karácsonyi sláger a linzer. A sütit most felturbózzuk kicsit.
A linzer generációk kedvence, az linzeres aprósüteménynek pedig senki nem tud ellenállni. Ha pedig a tésztát megbolondítod egy kis mézeskalács-fűszerkeverékkel, mennyei édességet készíthetsz.
Az ünnepi fűszerekkel készült linzertészta olyan, mint egy hamis mézeskalács. Könnyebben elkészíthető az igazinál, és nem olyan költséges az alapanyagigénye.
Idén süss ünnepi fűszeres linzert
A karácsonyi aromával fűszerezett linzert már hetekkel szenteste előtt megsütheted, és jól záródó fémdobozban vagy dunsztosüvegben gond nélkül eláll. Szépen lehet díszíteni, és ajándékként is megállja a helyét.
Omlós karácsonyi linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 bio citrom héja
- fél teáskanál sütőpor
- fűszerek - őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A vajat vedd ki hűtőből, mielőtt nekilátnál, hogy könnyebb legyen majd vele dolgoznod. A lisztet mérd ki egy tálba, a legjobb, szitáld át, ahogyan a sütőport is, majd morzsold el a vajat a liszttel. A vaníliás cukrot keverd simára a tojássárgájával és a fűszerekkel majd add a liszthez, és gyúrd össze jó alaposan a tésztát, ha már elválik az edény falától és a kezedtől, akkor biztosan jó lett.
Egy alkalmas felületet lisztezz be, nyújtsd ki rajta a tésztát egy centi vastagra, majd szaggasd ki. Használj karácsonyi kiszúrókat. Egy tepsibe tégy sütőpapírt, tedd rájuk a nyers linzereket, majd 180 fokon süsd őket készre, körülbelül 15-20 perc alatt. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek. Utána díszítheted ugyanúgy tojáshabbal, színes cukorral vagy amivel szeretnéd.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- gyümölcskenyér