Kezdd el ma, és 1 hét múlva add oda a párodnak! Élete legszebb ajándéka lesz

Benne van a szíved, a szereteted és a törődésed.

nagykep?cikkid=163452&kep=ajandek-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki szeret, az minden decemberben kicsit gondterheltté válik, hogy milyen ajándékot adjon annak, aki a szeretete tárgya. Jó lenne minden fontos alkalomra olyat adni, ami emlékezetes, egyedi, kedves a szívnek, és személyre szóló.

A kézzel készített a legbecsesebb

Éppen ezért a saját kézzel készített holminál nincsen értékesebb. Ha saját magad kreálsz ajándékot, abban benne van a lelked, a kreatív fantáziád és a teremtőerőd, a másikkal való törődésed.

Nincs olyan, aki ne értékelné ezt a plusz energiát és idő ráfordítást, mert ez méltóképpen bizonyítja a megbecsülést, szeretetet, szerelmet. Idén készítsd el azt az ajándékot, amely a legnagyobb sikert fogja aratni a párodnál, és drága kincsként marad meg az emlékeitek között.

Mire lesz szükséged hozzá?

Az ötlet ráadásul nem kerül sokba, könnyen kivitelezhető, és sokféleképpen lehet variálni az alapelgondolást. A következő dolgokra lesz szükséged:

  • Egy közepes vagy kis méretű albumra. Lehet olyan is, amibe a fényképeket szokták ragasztani. Minden írószerboltban találsz ilyet, de megteszi helyette egy kevés lapból álló szép füzet.
  • Öt-tíz darab gyönyörű levélpapírra. A meghívókat szokták ilyeneken elküldeni, ezek legtöbbször vastagabb, színes, halvány mintás vagy vízjelezett papírlapok.
  • Tetszés szerinti dekorációra, karácsonyos pufimatricára, színes, glitteres ragasztócsíkra, arany- vagy ezüstszínű szalagra, hófehér vagy piros csipkére, tehát bármilyen jellegű ünnepi motívumos kiegészítőre, ami az egyéniségedet tükrözi. Azért vedd figyelembe, hogy férfinak készül.
  • Vastag és vékony ezüst, arany, piros és zöld tollra és filcre, ami szintén beszerezhető a papírboltokban.

Innentől kezdve könnyű dolgod van. Nevezz ki hét szép papírlapot a hét minden napjára. Figyeld a párodat, jegyezd meg, mit mond, mit tesz, hogyan viselkedik, hogyan viszonyul hozzád.

Amikor kedves szavakat mond neked, amikor segít valamiben, amikor ellenállhatatlanul vagy humorral reagál valamire, amikor megnevettet, amikor ad neked valami szépet és jót, azt egyenként írd le a lapra. Minden napra jusson öt különleges dolog, rendhagyó mondat, emlékezetes szó, lélekmelengető esemény.

Sok ötletet adnak a mindennapok

Nem kell grandiózus dolgokra várnod. Sokan mondták már, hogy az élet legkülönlegesebb emlékeit nem a nagy történések rakják majd ki, hanem a nüansznyi szépségek és az apró csodák. Milyen lehet egy hétfő ennek a tükrében?

"Óriási bögre tejeskávéval keltettél ma, mert tudtad, hogy nehéz hét vár rám."
"Olyan voltál, mint egy imádnivaló óvodás, amikor este nekem adtad az utolsó szelet sütit bűnbánóan, amit anyám sütött a névnapodra."
"Újra beléd szerettem, amikor a két babakocsit egyszerre segítettél leemelni az anyukáknak a buszon."
"Igazi hősnek tekintettelek, amikor lemondtál a hatmagos processzorról azért, hogy megvegyük az új piperepolcokat a fürdőszobába."

Ezeket az ajándékötleteket viszont felejtsd el

Van olyan, ami már fantáziátlan, unalmas vagy snassz. Ha teheted, ne bántsd meg vele a kedvesedet. A következő dolgokat jobb elkerülni.

Állítsd össze a különleges albumot!

Ha minden napra megvan az öt apró csodát tartalmazó listád, már csak a fantáziádat kell használnod. Az albumba vagy füzetbe beragasztva dekoráld körbe a kis dicsérő okleveleket.

Készíts a telefonoddal vagy fényképezőgépeddel fotókat, amelyek illusztrálják a párod jótetteit. Lehet rajta a gőzölgő kávé a bögrében, a sütemény morzsái a tányéron, vagy akármi, ami jellemző volt az adott napra.

Montázsszerűen ragaszthatsz bele bármit, ami éppen aznap történt veletek, mozijegyet vagy a megvásárolt dolgok prospektusát. De annak is nagyon fog örülni, ha csak egy szárazra préselt illatos örökzöldágacska lesz beleragasztva, ami a lakás előtt nyílik.

A szépségekkel és lélekemelő dolgokkal telerakott albumot szépen csomagold be, és dugd el a lakás egyik rejtett zugába. Karácsony napján csempészd be a fa alá, miközben ő a halászlevet főzi vagy a fát faragja bele a tartóba.

Vacsora után pedig add a kezébe, és csak annyit mondj: "Én így köszönöm meg neked a mindennapokat. Boldog karácsonyt, kedvesem!"

Ezt is szeretjük