A 6 legjobb film karácsonyra, amit nem lehet kihagyni

Biztos tudunk újat mutatni!

Hangolódás, nevetés, borzongás, különleges történetek.

nagykep?cikkid=163450&kep=karacsonyi-tevezes-lead

Dia

	Káosz karácsonyra (Love the Coopers, 2015)	A Káosz karácsonyra a tavalyi év menetrendszerű családi ünnepi filmje, amely végén elégedetten és keserűen mosolyogva dőlünk hátra a fotelben. Kajánul nyugtázzuk, hogy mindenkinek a családjában vannak defektes tagok, hogy minden ünnepi készülődés konfliktusokkal és vitákkal tűzdelt, és a legtöbbünket enyhe gyomorgörcs kapja el a grandiózus és erőltetett karácsonyi összeterelések és vacsorák alkalmával. Ez a film csak annyira vicces és tragikus, megható és gyarló, mint legtöbbünk karácsonya.

Káosz karácsonyra (Love the Coopers, 2015)

A Káosz karácsonyra a tavalyi év menetrendszerű családi ünnepi filmje, amely végén elégedetten és keserűen mosolyogva dőlünk hátra a fotelben. Kajánul nyugtázzuk, hogy mindenkinek a családjában vannak defektes tagok, hogy minden ünnepi készülődés konfliktusokkal és vitákkal tűzdelt, és a legtöbbünket enyhe gyomorgörcs kapja el a grandiózus és erőltetett karácsonyi összeterelések és vacsorák alkalmával. Ez a film csak annyira vicces és tragikus, megható és gyarló, mint legtöbbünk karácsonya.

Dia

	Karácsonyi ének (A Christmas Carol, 1999)		Charles Dickens örökbecsű karácsonyi novellája több tucat adaptációt megélt, de ezek közül toronymagasan kiemelkedik az 1999-es változat. A film felsorakoztatja az elbűvölően hangulatos angolszász karácsonyok teljes arzenálját. Fény derül a fagyönggyel járó szokásokra, a lángoló ünnepi puding titkára, és felcsendülnek a tradicionális brit karácsonyi dalok is. A kapzsi Ebenezer Scrooge-ot mindannyiunk kedvenc X professzora, Patrick Stewart alakítja, meggyőző hitelességgel.

Karácsonyi ének (A Christmas Carol, 1999)

Charles Dickens örökbecsű karácsonyi novellája több tucat adaptációt megélt, de ezek közül toronymagasan kiemelkedik az 1999-es változat. A film felsorakoztatja az elbűvölően hangulatos angolszász karácsonyok teljes arzenálját. Fény derül a fagyönggyel járó szokásokra, a lángoló ünnepi puding titkára, és felcsendülnek a tradicionális brit karácsonyi dalok is. A kapzsi Ebenezer Scrooge-ot mindannyiunk kedvenc X professzora, Patrick Stewart alakítja, meggyőző hitelességgel.

Dia

	Karácsonyi fények (Christmas Cottage, 2007)	A Karácsonyi fények című film Thomas Kinkade kanadai festő életét mutatja be, külön érdekessége, hogy maga a művész volt a producere. Thomas Kinkade-et a fény festőjének is szokták nevezni, és nincs olyan ünnepi időszak, amikor ne futna bele az ember a képeibe, akár képeslapon, akár képernyővédő háttérképen. Az ő világa az a letűnt korokat idéző, vastag hótakarós karácsony, ahol malomkerék nagyságú adventi koszorúk lógnak az ajtókon, a kis kunyhók ablakaiból meleg fény áramlik ki, a kandallóban meg mindig ropog a tűz. Ha téli elvarázsolódásra vágysz, nézd meg a filmet!

Karácsonyi fények (Christmas Cottage, 2007)

A Karácsonyi fények című film Thomas Kinkade kanadai festő életét mutatja be, külön érdekessége, hogy maga a művész volt a producere. Thomas Kinkade-et a fény festőjének is szokták nevezni, és nincs olyan ünnepi időszak, amikor ne futna bele az ember a képeibe, akár képeslapon, akár képernyővédő háttérképen. Az ő világa az a letűnt korokat idéző, vastag hótakarós karácsony, ahol malomkerék nagyságú adventi koszorúk lógnak az ajtókon, a kis kunyhók ablakaiból meleg fény áramlik ki, a kandallóban meg mindig ropog a tűz. Ha téli elvarázsolódásra vágysz, nézd meg a filmet!

Dia

	A karácsony története (Joulutarina, 2007)	A karácsony történetének az a különlegessége, hogy finn film, ezáltal ennél autentikusabbat nem nagyon talál az ember. A barátságos, családcentrikus skandináv karácsonyok hangulata köszön vissza a jelenetekből, olyan emberi értékekkel, mint örök hűség, szeretet, önzetlenség és kitartás. A Télapó igaz történetét kívánták elmesélni a készítők, és a hangulatot átélve úgy érezzük: sikerült is nekik.

A karácsony története (Joulutarina, 2007)

A karácsony történetének az a különlegessége, hogy finn film, ezáltal ennél autentikusabbat nem nagyon talál az ember. A barátságos, családcentrikus skandináv karácsonyok hangulata köszön vissza a jelenetekből, olyan emberi értékekkel, mint örök hűség, szeretet, önzetlenség és kitartás. A Télapó igaz történetét kívánták elmesélni a készítők, és a hangulatot átélve úgy érezzük: sikerült is nekik.

Dia

	Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)		A Szellemes karácsony című amerikai vígjátékot azért kell kiemelni, mert szervesen kapcsolódik a Karácsonyi ének-feldolgozásokhoz. Bill Murray egy kiégett szívű, karácsonygyűlölő televíziós alelnök személyében tűnik fel, aki éppen megvétózni és szentségteleníteni készül az ünnepet. Ekkor látogatja meg a három szellem, a múlt, jelen és jövő karácsonyának az árnyai. Az átírt fejlődéstörténet nagyon sok vicces jelenetet tartalmaz, de megvan benne a kellő mennyiségű, pátosz nélküli katarzis is.

Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

A Szellemes karácsony című amerikai vígjátékot azért kell kiemelni, mert szervesen kapcsolódik a Karácsonyi ének-feldolgozásokhoz. Bill Murray egy kiégett szívű, karácsonygyűlölő televíziós alelnök személyében tűnik fel, aki éppen megvétózni és szentségteleníteni készül az ünnepet. Ekkor látogatja meg a három szellem, a múlt, jelen és jövő karácsonyának az árnyai. Az átírt fejlődéstörténet nagyon sok vicces jelenetet tartalmaz, de megvan benne a kellő mennyiségű, pátosz nélküli katarzis is.

Dia

	Varázsapu (Hogfather, 2006)	A Varázsapu a sokak által nagyra tartott Terry Pratchett fantáziavilágát keltette életre. Kétrészes televíziós filmről beszélünk, amely ellenállhatatlan és abszurd bájjal tárja elénk a népszerű brit író semmihez nem hasonlítható univerzumát. A Hogfather, vagyis Disznóapó egy archaikus Mikulás figura, aki pont karácsony éjjelén tűnik el. Szerepét a Halál veszi át, unokája pedig varázsos kalandok között próbálja kideríteni, mi is történt a nagyapjával. Kuriózumokat kedvelőknek ajánljuk ezt a rendhagyó karácsonyi történetet.

Varázsapu (Hogfather, 2006)

A Varázsapu a sokak által nagyra tartott Terry Pratchett fantáziavilágát keltette életre. Kétrészes televíziós filmről beszélünk, amely ellenállhatatlan és abszurd bájjal tárja elénk a népszerű brit író semmihez nem hasonlítható univerzumát. A Hogfather, vagyis Disznóapó egy archaikus Mikulás figura, aki pont karácsony éjjelén tűnik el. Szerepét a Halál veszi át, unokája pedig varázsos kalandok között próbálja kideríteni, mi is történt a nagyapjával. Kuriózumokat kedvelőknek ajánljuk ezt a rendhagyó karácsonyi történetet.

Ezt is szeretjük
Fotó: