A legjobb köret rántott halhoz: a legfinomabb krumplisaláta receptje
Ne boltban vedd, hiszen a házi sokkal finomabb!

A legjobb köret rántott halhoz: a legfinomabb krumplisaláta receptje
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kinek-kinek megvan a maga receptje a krumplisaláta elkészítéséhez, és van, akinél az elkészítési mód állandóan változik. Ha van benned egy kis kísérletezési kedv, idén a rántott halhoz próbáld ki ezt a krumplisaláta-receptet, melyben van egy kis karácsonyi csavar is. 

Krumplisaláta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2.5 kg krumpli
  • 2 db fehérhagyma
  • 0.3 l majonéz
  • 4 evőkanál mustár
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • babérlevél
  • szerecsendió (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a krumplit, mosd meg, és tedd fel főni sós-babérleveles vízben. 25 percig főzd kis lángon, amíg szépen meg nem puhul, majd öntsd le róla a vizet, és hagyd kihűlni. A hagymát vágd apróra, majd egy picit párold üvegesre kevés olajon, de ne piruljon meg! Készíts elő egy nagy tálat, amiben a salátát el fogod készíteni. 

 

A kihűlt burgonyákat vágd félbe, és egy zöldségszeletelő segítségével vágd kis kockákra. A hagymát ezután keverd össze a feldarabolt krumplival. Egy külön tálban keverd el a mustárt a majonézzel, majd sózd-borsozd. Szórj bele karácsonyi csavarként egy csipet szerecsendiót, és facsard hozzá egy fél citrom levét. Ha szereted az édesebb ízeket, adj hozzá fél kávéskanál porcukrot. Jól kavard össze, és öntsd a salátára, majd tedd félre pár óra erejéig egy hűvös helyre, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ezt is szeretjük