Karácsonyi díszbe borult a Buckingham-palota - Elámulsz, olyan gyönyörű
Képeken mutatjuk a királyi család karácsonyi dekorációját. Nemcsak az idei díszítést hoztuk el, az elmúlt évekből is szemezgettünk.

kiralyi-csalad-karacsonyfai-elmult-evek-2017-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő kislánykora óta imádja a karácsonyt, minden egyes évben alig várja, hogy beköszöntsön végre az ünnep. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Buckingham-palotát már december elején ünnepi díszbe öltöztetik, a karácsonyi dekoráció pedig egészen január végéig fent marad, hogy a látogatók - és persze ő maga - minél tovább élvezhessék az ünnep hangulatát.

Ilyen gyönyörű a feldíszített palota

Természetesen minden évben új díszeket helyeznek ki a palotába, és más köntösbe bújik a karácsonyfa is - végső soron egy 92 éves uralkodónő esetében ennyi hóbort belefér. Minden évben igyekeznek valami különlegessel előrukkolni: idén például a királynő koronájának kis replikáit aggatták a fenyőfákra, és hímzett fejdíszekkel is díszítették. 

A királynő 1957 óta tart karácsonyi beszédet az alattvalóinak, amit az egész Egyesült Királyságban sugároznak. A háttérben mindig megmutatják a család karácsonyfáját is, melyet szintén minden évben más-más színű díszekkel öltöztetnek fel. Állítólag a kis lurkók is segítenek a dekorálásban: erről maga Erzsébet számolt be, aki állítása szerint megunta, hogy dédunokái heccből leverdesik a gömböket, ezért cselhez folyamodott, és velük díszíttette fel a fenyőfát. Azóta természetesen úgy vigyáznak rá, mint a szemük fényére.

Idén és tavaly szerencsére már megmutatták a palota teljes dekorációját a rajongóknak, korábban azonban csak egy-egy részletet láthattunk a karácsonyi pompából. Nézd meg, hogy az elmúlt években hogyan díszítették fel a brit királyi palotát!

Ezt is szeretjük