Készíts álomszép, szerencsehozó koszorút az ajtóra!

Fotók

Idén cseréld le a fenyőágakat júdáspénzre, és készíts különleges díszt!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A megszokott, fenyőágakkal tűzdelt koszorú helyett idén próbálj ki valami egészen különlegeset! Az ünnepekhez közeledve egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a szerencsét és gazdagságot hozó babonák, népszokások.

A júdáspénz a holdviola nevű növény pénzérmére emlékeztető termése, mely a hiedelmek szerint a dekoráció részeként bevonzza a jólétet és gazdagságot otthonodba.

Készítsd el!

Amire szükséged lesz:

  • vesszőkoszorú
  • bogáncs és júdáspénz, más néven holdviola
  • kötöződrót
  • 4 cm széles szaténszalag

A kellékeket hobbiboltokban és virágboltokban vásárolhatod meg.

A júdáspénzt szedd szét kisebb ágakra, majd egyenként, ferdén bújtasd be őket a koszorú vesszői közé.

Az ágacskákat szorosan egymás mellett helyezd el, hogy alaposan elfedjék az alapot. Ne legyen sehol hézag, csak a koszorú tetején hagyj kisebb helyet a masni számára.

Nem kell drótot használnod, mert a júdáspénzek szárai jól megakadnak a vesszők között. A bogáncsok szárát vágd egészen rövidre, a megmaradt végeken pedig fúrj egy apró lyukat a levágott szárral vagy egy vastagabb varrótűvel.

A lyukakon fűzz át egy körülbelül 30 centiméter hosszú drótot, majd tekerd meg a bogáncs tövénél. Egymástól egyenlő távolságra szúrd be ezeket is a koszorúba úgy, hogy a drót átérjen a túloldalra.

Fordítsd meg az egészet óvatosan, és a kiálló drótokat tekerd össze szorosan, majd vágd le a végüket. A szalagból köss egy szép, nagy masnit, és a csomóján húzz át egy 30 centiméteres drótdarabot.

A masnit is a bogáncsokhoz hasonlóan kell majd rögzítened. Dugd át a drótokat a koszorún, majd a hátoldalon tekerd össze.

A megmaradt drótvégeket most nem kell levágnod, ha végig összetekered, egy hurkot formálva elkészítheted az akasztót is belőlük.

Ezt is szeretjük