Karamellás dió: pár perc elkészíteni és isteni finom - Ajándéknak is tökéletes lesz
Eredeti, megfizethető és nagyon finom. A fa alatt is jól mutat.
Az ehető, házi készítésű ajándékok reneszánszát éljük, a diót pedig szinte mindenki szereti.
Ezzel a karamellás változattal bármelyik szeretted megörvendeztetheted. Önálló ajándéknak kicsit karcsú, de kísérőnek álmodni sem lehet jobbat.
Karamellás dió
Hozzávalók
- 30 dkg dió vagy más mag
- egy evőkanál fahéj
- 10 dkg cukor
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál vaníliapor
Így készítsd el
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémesebb állagú legyen.
Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.
Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd körülbelül egy órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, és már fogyasztható is.
Klasszikus karácsonyi sütemények
Ha megvagy az ajándékkal, ide kattintva olyan karácsonyi sütirecepteket találsz, amelyekről mindenkinek a szeretet ünnepe jut az eszébe. Válaszd ki a neked leginkább tetszőt, és süsd meg szeretteidnek!
Fotók: www.pinterest.com/pin/490540584387424261/
OLVASD EL EZT IS!
- halászlé
- bejgli
A magyarok 7 kedvenc karácsonyi ételének receptje, képekkel
- alkohol
- gyümölcslé