Dekoratív csokinyalóka: a legfinomabb sütés nélküli karácsonyi édesség receptje
Ezekért a karácsonyi csokinyalókákért mindenki odalesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen csábító, olyan finom és egyszerű. Karácsonyi partik, családi összejövetelek nagy sztárja lehet. Kicsik és nagyok egyaránt gyorsan elkapkodják. A fehér csoki mellett étcsokit is használhatsz, a díszítésnek pedig csak a fantázia szab határt.

Karácsonyi sütinyalóka

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanálvaj
  • 1 dl rum
  • 20 nyalókapálcika
  • 2 tábla fehér csoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet a porcukorral és a kakaóporral keverd össze. Add hozzá a felolvasztott vajat, a rumot és a tejet, utóbbit kis adagokban. Gyúrd össze a masszát, és a tenyereddel formázz belőle golyókat. Tedd a fagyasztóba 15 percre.

Ezt követően szúrd a golyókat szívószálba vagy hurkapálcára. Vízgőz felett melegítsd össze a csokit az olajjal, és mártsd bele a nyalókákat. Gyorsan kell dolgoznod, mert a csoki hamar megköt. Díszítsd ízlés szerint gyöngyökkel, cukorszórókkal, de csokireszelékbe is forgathatod. Tedd a kész nyalókat a hűtőbe legalább fél órára.

Ezt is szeretjük