Dekoratív csokinyalóka: a legfinomabb sütés nélküli karácsonyi édesség receptje

Ezekért a karácsonyi csokinyalókákért mindenki odalesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Amilyen csábító, olyan finom és egyszerű. Karácsonyi partik, családi összejövetelek nagy sztárja lehet. Kicsik és nagyok egyaránt gyorsan elkapkodják. A fehér csoki mellett étcsokit is használhatsz, a díszítésnek pedig csak a fantázia szab határt.

Karácsonyi sütinyalóka

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanálvaj
  • 1 dl rum
  • 20 nyalókapálcika
  • 2 tábla fehér csoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet a porcukorral és a kakaóporral keverd össze. Add hozzá a felolvasztott vajat, a rumot és a tejet, utóbbit kis adagokban. Gyúrd össze a masszát, és a tenyereddel formázz belőle golyókat. Tedd a fagyasztóba 15 percre.

Ezt követően szúrd a golyókat szívószálba vagy hurkapálcára. Vízgőz felett melegítsd össze a csokit az olajjal, és mártsd bele a nyalókákat. Gyorsan kell dolgoznod, mert a csoki hamar megköt. Díszítsd ízlés szerint gyöngyökkel, cukorszórókkal, de csokireszelékbe is forgathatod. Tedd a kész nyalókat a hűtőbe legalább fél órára.

Ezt is szeretjük