Dekoratív csokinyalóka: a legfinomabb sütés nélküli karácsonyi édesség receptje
Ezekért a karácsonyi csokinyalókákért mindenki odalesz.
Amilyen csábító, olyan finom és egyszerű. Karácsonyi partik, családi összejövetelek nagy sztárja lehet. Kicsik és nagyok egyaránt gyorsan elkapkodják. A fehér csoki mellett étcsokit is használhatsz, a díszítésnek pedig csak a fantázia szab határt.
Karácsonyi sütinyalóka
Hozzávalók 20 darabhoz
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanálvaj
- 1 dl rum
- 20 nyalókapálcika
- 2 tábla fehér csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kekszet a porcukorral és a kakaóporral keverd össze. Add hozzá a felolvasztott vajat, a rumot és a tejet, utóbbit kis adagokban. Gyúrd össze a masszát, és a tenyereddel formázz belőle golyókat. Tedd a fagyasztóba 15 percre.
Ezt követően szúrd a golyókat szívószálba vagy hurkapálcára. Vízgőz felett melegítsd össze a csokit az olajjal, és mártsd bele a nyalókákat. Gyorsan kell dolgoznod, mert a csoki hamar megköt. Díszítsd ízlés szerint gyöngyökkel, cukorszórókkal, de csokireszelékbe is forgathatod. Tedd a kész nyalókat a hűtőbe legalább fél órára.