Színes karácsonyi piskótatekercs

A karácsonyi piskótatekercs még emelkedettebbé teszi a hangulatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki meglátja a karácsonyi piskótatekercset, rögtön összefut a nyál a szájában. Gyönyörű, megéri vesződni vel. A fehér, lágy krém és a puha tészta között ropogós színes cukorkák bújnak meg.

Karácsonyi piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Vaníliás vajkrém

  • 3 csésze porcukor
  • 1 csésze vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál piros cukorka
  • 2 evőkanál zöld cukorka
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Díszítéshez

  • 1 tábla fehér csoki
  • 2 evőkanál cukorka
Recept idők

Elkészítés:

A hagyományos módon készíts piskótatekercset. A fehérjét verd nagyon keményre a sóval, majd add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát. Válts fakanálra, és óvatosan dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. Arra ügyelj, hogy a tészta 5-6 centinél ne legyen vastagabb.

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 15-20 perc alatt. Készíts elő egy konyharuhát, nedvesítsd be, és fordítsd rá a piskótát. Húzd le a tésztáról a sütőpapírt, és szorosan tekerd fel, majd hagyd kihűlni.

A vaníliás krémhez tedd egy nagyobb tálba a szobahőmérsékletű vajat, és közepes fokozaton verd két-három percig. Utána csökkentsd a sebességet, keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, végül pedig a különböző színű cukorkákat. Óvatosan tekerd le a tésztát, és kend meg a krémmel. Tedd egy-két órára a hűtőbe. A mázhoz a feldarabolt fehér csokit rakd a mikróba, olvaszd meg, és kend gyorsan a piskótatekercsre. Legalább két órát pihentesd, csak utána vágd fel.

Ezt is szeretjük