Színes karácsonyi piskótatekercs
A karácsonyi piskótatekercs még emelkedettebbé teszi a hangulatot.
Ha valaki meglátja a karácsonyi piskótatekercset, rögtön összefut a nyál a szájában. Gyönyörű, megéri vesződni vel. A fehér, lágy krém és a puha tészta között ropogós színes cukorkák bújnak meg.
Karácsonyi piskótatekercs
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Vaníliás vajkrém
- 3 csésze porcukor
- 1 csésze vaj
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál piros cukorka
- 2 evőkanál zöld cukorka
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Díszítéshez
- 1 tábla fehér csoki
- 2 evőkanál cukorka
Elkészítés:
A hagyományos módon készíts piskótatekercset. A fehérjét verd nagyon keményre a sóval, majd add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát. Válts fakanálra, és óvatosan dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. Arra ügyelj, hogy a tészta 5-6 centinél ne legyen vastagabb.
Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 15-20 perc alatt. Készíts elő egy konyharuhát, nedvesítsd be, és fordítsd rá a piskótát. Húzd le a tésztáról a sütőpapírt, és szorosan tekerd fel, majd hagyd kihűlni.
A vaníliás krémhez tedd egy nagyobb tálba a szobahőmérsékletű vajat, és közepes fokozaton verd két-három percig. Utána csökkentsd a sebességet, keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, végül pedig a különböző színű cukorkákat. Óvatosan tekerd le a tésztát, és kend meg a krémmel. Tedd egy-két órára a hűtőbe. A mázhoz a feldarabolt fehér csokit rakd a mikróba, olvaszd meg, és kend gyorsan a piskótatekercsre. Legalább két órát pihentesd, csak utána vágd fel.