A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
Így készítsd el otthon!
A legfinomabb likőrök házi változatait mutatjuk most meg!

Dia

	Ír krémlikőr	4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.

Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.

Dia

	Kókuszlikőr	Forralj fel 1 liter tejet 3 deciliter tejszínnel, és szórj bele 10 dekagramm kókuszreszeléket. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd egy órán keresztül, majd vedd le a tűzről, és adj hozzá 50 dekagramm cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. Tegyél bele két doboz kókuszaromát, illetve 3 deciliter vodkát, majd tedd üvegbe, és hideg helyen hagyd állni egy napig. Ezután fogyasztható.

Kókuszlikőr

Forralj fel 1 liter tejet 3 deciliter tejszínnel, és szórj bele 10 dekagramm kókuszreszeléket. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd egy órán keresztül, majd vedd le a tűzről, és adj hozzá 50 dekagramm cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. Tegyél bele két doboz kókuszaromát, illetve 3 deciliter vodkát, majd tedd üvegbe, és hideg helyen hagyd állni egy napig. Ezután fogyasztható.

Dia

	Csokilikőr	30 dekagramm cukrot és három tojás sárgáját keverj bele fél liter tejbe, és add hozzá egy vaníliarúd kikapart belsejét is. Forrald fel a likőralapot, majd mikor picit kihűlt, adj hozzá 5 dekagramm jó minőségű kakaót és 3 deciliter vodkát. Töltsd bele egy üvegbe a likőrt, és hagyd állni hideg helyen a fogyasztásig.

Csokilikőr

30 dekagramm cukrot és három tojás sárgáját keverj bele fél liter tejbe, és add hozzá egy vaníliarúd kikapart belsejét is. Forrald fel a likőralapot, majd mikor picit kihűlt, adj hozzá 5 dekagramm jó minőségű kakaót és 3 deciliter vodkát. Töltsd bele egy üvegbe a likőrt, és hagyd állni hideg helyen a fogyasztásig.

Dia

	Kávélikőr	Fél liter tejszínbe keverj bele 10 dekagramm cukrot, és forrald össze a kettőt. Keverj hozzá három tubus sűrített tejet és 1 deciliter erős feketekávét, végül 3-4 deciliter pálinkát is. Töltsd üvegbe, és tedd be a hűtőbe. Már néhány óra után fogyasztható, de az igazán jó ízélményhez legalább egy hétig érdemes állni hagyni.

Kávélikőr

Fél liter tejszínbe keverj bele 10 dekagramm cukrot, és forrald össze a kettőt. Keverj hozzá három tubus sűrített tejet és 1 deciliter erős feketekávét, végül 3-4 deciliter pálinkát is. Töltsd üvegbe, és tedd be a hűtőbe. Már néhány óra után fogyasztható, de az igazán jó ízélményhez legalább egy hétig érdemes állni hagyni.

Dia

	Tojáslikőr	5 deciliter tejet 2,5 deciliter tejszínnel, egy vaníliarúd kikapart belsejével, valamint 25 dekagramm porcukorral forralj fel. Amikor kihűlt a likőralap, 5 tojássárgáját keverj bele, végül 2,5 deciliter vodkával és 1 evőkanál rummal tedd teljessé az italt. Legalább egy napig hagyd hűtőben állni, mielőtt fogyasztásra alkalmasnak ítélnéd.

Tojáslikőr

5 deciliter tejet 2,5 deciliter tejszínnel, egy vaníliarúd kikapart belsejével, valamint 25 dekagramm porcukorral forralj fel. Amikor kihűlt a likőralap, 5 tojássárgáját keverj bele, végül 2,5 deciliter vodkával és 1 evőkanál rummal tedd teljessé az italt. Legalább egy napig hagyd hűtőben állni, mielőtt fogyasztásra alkalmasnak ítélnéd.

Dia

	Limoncello - citromos olasz likőr	Egy tucat alig érett citromot hámozz meg úgy, hogy csak a sárga rész jöjjön le róla. Egy üvegbe nyomorgasd bele őket, és 1 liter vodkával öntsd fel az egészet. Hagyd így állni két hétig, majd az idő leteltével készíts 25 dekagramm cukorból szirupot - ahány kanál cukor, annyi kanál víz. Keverd bele ezt is a likőrbe, majd következik újabb két hét pihenő. Ha letelt az érlelési idő, szűrd át a likőrt, és úgy fogyaszd.

Limoncello - citromos olasz likőr

Egy tucat alig érett citromot hámozz meg úgy, hogy csak a sárga rész jöjjön le róla. Egy üvegbe nyomorgasd bele őket, és 1 liter vodkával öntsd fel az egészet. Hagyd így állni két hétig, majd az idő leteltével készíts 25 dekagramm cukorból szirupot - ahány kanál cukor, annyi kanál víz. Keverd bele ezt is a likőrbe, majd következik újabb két hét pihenő. Ha letelt az érlelési idő, szűrd át a likőrt, és úgy fogyaszd.

Dia

	Csipkebogyólikőr	1 kilogramm csipkebogyót vagdalj össze apróra, és önts rá 1,5 liter pálinkát. Legjobb az alma, mert ennek nincs szaga. Keverj hozzá körülbelül 20 dekagramm cukrot - ha édesen szereted, akkor ennél kicsit több is mehet bele -, és töltsd egy tiszta üvegbe. Két héten keresztül hagyd állni, de naponta rázd fel, ekkora érik annyira össze a likőr, hogy fogyasztható legyen.

Csipkebogyólikőr

1 kilogramm csipkebogyót vagdalj össze apróra, és önts rá 1,5 liter pálinkát. Legjobb az alma, mert ennek nincs szaga. Keverj hozzá körülbelül 20 dekagramm cukrot - ha édesen szereted, akkor ennél kicsit több is mehet bele -, és töltsd egy tiszta üvegbe. Két héten keresztül hagyd állni, de naponta rázd fel, ekkora érik annyira össze a likőr, hogy fogyasztható legyen.

Ezt is szeretjük
Fotó: