3 csodálatos karácsonyi ital
Ha egy kis plusz melegségre vágynál az ünnepek alatt, feltétlenül próbáld ki receptjeink valamelyikét. Garantáltan ízleni fognak!
A tökéletes ünnepi hangulathoz szorosan hozzátartoznak a finomabbnál finomabb karácsonyi ételek, ám az italokról sem szabad megfeledkezni. Az ínycsiklandó vacsora mellett a legfinomabb - akár desszertenek is beillő - nedűket is elkészítheted, megmutatjuk, hogyan.
Ír csokoládé-krémlikőr
Hozzávalók:
- 120 ml tejszín
- 400 ml tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 115 g tejcsokoládé, kockákra törve
- 16 cl ír whisky
- tejszínhab a tetejére
- csokoládéforgács a díszítéshez
Egy tálban verd fel sűrűre a tejszínt. Tedd a tejet egy lábasba, és keverd hozzá a kakaóport. Add hozzá csokikockákat, és kevergetve, lassan melegítsd fel, amíg a csokoládé elolvad. Forrald fel.Vedd le a lábast a tűzről, és add hozzá a felvert tejszínt és az ír whiskyt. Finoman kevergesd egy percig, amíg jól elkeveredik.
Öntsd gyorsan négy hőálló bögrébe vagy pohárba, és koronázd meg mindegyiket egy nagy kanál tejszínhabbal. Díszítsd csokoládéforgáccsal, és azonnal tálald.
Karácsonyi likőr
Hozzávalók 750 ml-hez:
- 450 g áfonya
- 2 mandarin
- 450 g kristálycukor
- 1 fahéjrúd
- 475 ml vodka
Turmixold péppé az áfonyát, kanalazd egy nagy befőttesüvegbe. Vágd le a mandarinok héját, tedd az áfonyához. Préseld ki a mandarinok levét, és öntsd az üvegbe. Add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vodkát, és zárd le fedővel vagy két réteg fóliával, jól átkötözve. Alaposan rázd össze, hogy a benne lévők jól összekeveredjenek.
Hűvös helyen tárold a befőttesüveget két napig, időnként megrázogatva. Amikor az ital összeért, moss tisztára néhány szép üveget, egy szűrős tölcsérrel szűrd az italt az üvegekbe, és azonnal zárd le.
Forró almás bólé
Hozzávalók 5 személyre:
- 1 liter almalé
- 1 narancs
- 1 alma
- szegfűszeg
- kicsi friss gyömbérgyökér, megtisztítva
- 2 evőkanál barnacukor
- fahéj
- narancshéj-darabok és egész szegfűszeg a díszítéshez
Az almát vágd kockákra. Az almalevet kezd el melegíteni, tedd bele a fűszereket - a gyömbért reszeld le előtte - és a cukrot. A narancs héját vágd le vékony csíkokban, de spirál alakban is jól néz ki. Facsard bele a narancs levét az almás-fűszeres keverékbe. Ha felforrt, öntsd egy tálba, tedd bele az almadarabokat és a narancshéjat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A receptet megtalálod Martha Day: Nagy karácsonyi szakácsköny című könyvében.
Kétszáznál is több válogatott, pompás recept az ünnepi étkezéshez: hagyományos, díszes pulykasülttel, konyakos karácsonyi tortával és ínycsiklandozó húspástétomokkal. A kímélőbb reformkonyha receptjei éppúgy megtalálhatóak a könyvben, mint a vegetáriánus ételek nagy választéka.
Remek ötletek tárháza e könyv, mely otthon elkészíthető, fogyasztható ajándékokhoz, vendégváró falatkákhoz és rágcsálnivalókhoz, valamint koktélokhoz és meleg téli italokhoz ad részletes leírásokat, csodálatos képekkel illusztrálva.
Minden egyes recept jól követhető utasításokkal mutatja be lépésről lépésre, részletezve az elkészítés összes fázisát, és illusztrálva több mint 800 színes, étvágygerjesztő fotóval.
Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 5999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
6 hipergyors karácsonyi desszert
- karácsonyfa
- olcsó
Stílusos karácsonyfa fillérekből
- fűszer
- advent