Így juthatsz pénzhez az új évben
9 pénzhozó karácsonyi babona
Anyagi helyzeted az új esztendőben állítólag az alábbiakon is múlhat. Pénzhozó babonák.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nemzetnek megvannak a maga hiedelmei, különösen a nagyobb ünnepek kapcsán, amilyen a karácsony is. Most kifejezetten azokat gyűjtöttük egy csokorba, amelyek gazdagsággal és bőséggel kecsegtetnek az új esztendőre nézve.

Garanciát nem vállalunk, hogy valóban mindenkinek anyagi jólétet biztosítanak, de ártani nem ártanak, tehát azzal, ha kipróbálod őket, csakis nyerhetsz!

Karácsonyi asztal

A karácsonyi asztal bősége nem csak amiatt fontos, hogy senki ne maradjon éhen az ünnep során. Egyes táplálékok, mint amilyen a bab, a borsó, a tök, a lencse vagy éppen a mák, a babona szerint gazdagságot hoznak az új évben.

Ugyanakkor a különböző magvakról - a dióról, a mogyoróról vagy a manduláról - sem szabad megfeledkezni, mert a hiedelem szerint, ha ezekből sok kerül az ünnepi asztalra, az bő termést és anyagi gyarapodást jelent a jövőre nézve.

A tradicionális halas menünek is fontos szerepe van karácsonykor. A babona úgy tartja, hogy a szárnyasok elkaparják az ember szerencséjét és gazdagságát, ellenben a hal pikkelyei a jólétet szimbolizálják.

Ha hiszel ebben, akkor fogyassz szenteste halat, így szerencsés és gazdag leszel! Sőt, ha a hal megtisztított pikkelyéből néhányat a pénztárcádba csúsztatsz, még inkább bebiztosíthatod az anyagi helyzeted az új esztendőre.

Gazdagságot hozó dekoráció

A karácsonyi dekoráció kapcsán is él néhány népi hiedelem, ami állítólag gazdagságot hoz. Az örökzöldekről úgy tartják, hogy bőséget teremtenek abban az otthonban, ahol vázába állítják őket. Az almát és a szalmát is azért használják mint ünnepi dekorációt, mert a termékenységet jelképezik, és állítólag kihatnak a pénzügyekre is, de csakis abban az esetben, ha vízkeresztig, azaz a karácsonyi időszak végéig ékesítik a lakást.

Ellenben a karácsonyfát csak szenteste napján szabad felállítani a lakásban, máskülönben az ártó szellemek a kapzsiságot kihasználva szerencsétlenséget hoznak rád az újévben. Ezt te sem akarhatod!

Tedd, ne tedd!

Vidéken a mai napig szokás, hogy a karácsonyi süteményekbe pénzérmét és gyűrűt sütnek bele: aki a pénzt találja meg a süteményben, az az anyagiak terén néz szerencsés év elé, aki pedig a gyűrűre bukkan rá, az a munkában és a szerelemben számíthat jó dolgokra.

Süss mézeskalácsot!

A mézeskalács is tökéletes sütemény, ha kipróbálnád a hiedelmet. Íme, a tökéletes recept!

Hajdanán a megterített karácsonyi asztal alá gabonaszemeket szórtak, hogy ezzel biztosítsák be az új esztendő bőséges termését, sőt, a lehullott morzsát is kifejezetten az asztal alá seperték a háziak egészségének reményében. Viszont ezen kívül mindennemű takarítást hagyj máskorra, máskülönben a szerencsédet jelképesen kidobod a házból.

Ezt is szeretjük