A legszuperebb karácsonyi italok, a likőröktől a puncsokig - Mindenre van receptünk

Nem tudsz rossz döntést hozni, ezekkel a receptekkel nem lehet mellélőni.

Karácsonyi likőr
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha összegyűlik karácsonykor a család és a baráti társaság, akkor nemcsak finom ételekre, hanem meleg vendégváró italokra is szükség van. Ez lehet krémlikőr, puncs, forralt bor - a lényeg, hogy fűszeresek, forróak és finomak legyenek.

Olyan alkoholos italok receptjeit gyűjtöttük össze, melyekkel koccinthatunk az ünnepi asztalnál, de a legtöbbet el lehet készíteni alkoholmentes verzióban is a gyerkőcök vagy a sofőrök számára. Laktózmentes és tojásmentes recepteket is beválogattunk, hogy tényleg mindenki megtalálja a számára kedves italt.

Karácsonyi likőrök

A hat szuper recept hat teljesen különböző ízvilágot rejt, úgyhogy egészen biztosan lesz köztük olyan, ami neked és a vendégeidnek is tetszeni fog. Készíts el belőlük minél többet, örvendeztesd meg a családot mindennap egy új élménnyel. 

A laktózmentes tojáslikőr legalább olyan finom, mint a sima. Rum, tojás, vanília, szerecsendió, fahéj kerül bele - kell ennél több a boldogsághoz? A mentes verziót ugyanúgy kell elkészíteni, mint az eredetit, éppen csak a cukor mennyiségére kell odafigyelni.
A selymes vajsör receptje hatvan adagra elegendő, úgyhogy különösen megéri elkészíteni az ünnepek alatt. Vajból, mézből és sok illatos fűszerből áll össze az alap, amit forró, almás ciderrel kell felönteni - isteni finom, és nem utolsósorban rendkívül különleges.
Ez nem csak egy kókuszlikőr - tényleg olyan, mintha valódi Raffaellót innál. A Raffaellóból, tejből, tejszínből és vodkából álló ital tökéletes vendégváró, de zseniális ajándék is lehet, elképesztően finom krémlikőr, amitől mindenkinek tátva marad majd a szája.
Fotó: Oksana_S / Getty Images Hungary
Vodka, citrom, cukor, víz - semmi más nem kell ehhez a csodálatos likőrhöz. Ráadásul szinte semmi dolgod nem lesz vele, csak bekevered az alapanyagokat, és állni hagyod. A limoncello egészen biztosan elvarázsolja a vendégeket, az édes, de egyszerre savanykás, kesernyés ízvilág zseniálisan működik.
Fotó: bonchan / Getty Images Hungary
A forralt bor a világ legkönnyebben elkészíthető alkoholos itala, mégis ritkán állunk neki. Csak annyi a dolgunk pedig, hogy hozzáadjuk a borhoz a karácsonyi fűszereket, a cukrot, a narancsot vagy citromot, majd az egészet összeforraljuk. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy rossz borból nem lesz jó forralt bor!
Az almapuncs az a vendégváró ital, amit alkoholosan és alkoholmentesen is tökélyre lehet fejleszteni. Sok gyümölcs, méz és almalé kerül bele, ami önmagában is isteni, de, ha még egy kis rummal is megbolondítod, egészen biztosan a vendégek kedvence lesz.

A képek forrása: Getty Images Hungary, Só&Bors.

Ezt is szeretjük