Áfonyás karácsonyi kosárkák ropogós leveles tésztában: az ünnepi teríték díszei lesznek
A pikáns sajttal töltött vendégváró kosárkák könnyedén és villámgyorsan elkészülnek, a roppanós áfonyától lesz mennyei az ízük.
Ugye, már veled is előfordult, hogy a rég nem látott barátok, családtagok váratlanul toppantak be ünnepekkor? Ezekre az alkalmakra érdemes betárazni friss leveles tésztát, amiből néhány perc alatt ínycsiklandó vendégváró falatokat készíthetsz.
Karácsonyi kosárkák
Hozzávalók
- 1 csomag friss leveles tészta
- 18 kávéskanál áfonyalekvár
- 20 dkg brie sajt
- 10 dkg friss áfonya
- 10 dkg dió
- friss rozmaringág
- olívaolaj
Elkészítés:
Az én karácsonyi változatomban a főszerepet az áfonya és brie sajt kapta, amik tökéletesen passzolnak egymáshoz, mert a lágy sajt jellegzetes ízét kellemesen kiemeli az áfonya fanyarsága. A krémes töltelék sütés közben szinte beleolvad a tésztakosárkákba. A falatkák a pirított diótól és a rozmaringágaktól lesznek karácsonyi hangulatúak.